Címke: járvány

2020 nem múlik el nyomtalanul – Így látják a válságot a romániai filmforgalmazók és mozik

2021. január 22. – írta

Több mint háromnegyedével visszaesett a filmterjesztés romániai piaca 2020-ban. A leálló gyártás és az elmaradó fesztiválok, bemutatók okozta nemzetközi válságot helyi szinten mélyítette az, hogy a mozitermek márciustól szeptemberig zárva voltak, majd alig egy hónapnyi korlátozott működés után októbertől ismét bezártak, és 2021 elején egyelőre csak helyenként nyithattak újra. A szabadtéri, illetve az online vetítések egyelőre nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, az ágazat nem kapott helyi szinten speciális támogatást, a 2020-as év pedig – ha a járványt sikerül is megfékezni – még hosszú ideig érezteti majd a hatását. Filmforgalmazókat és mozikat kérdeztünk.

Kína hivatalosan beszüntetett minden filmforgatást

2020. február 4. – írta

A koronavírus miatt Kína bizonytalan időre leállította az összes film- és televíziós forgatást az ország területén. Azok, akik nem állítják le a munkálatokat, „felelősségre vonhatók” lesznek, bár egyelőre nem tudni, ez pontosan mit jelent.

Ridley Scott ebola-témájú tévésorozaton dolgozik

2014. október 21. – írta

Ridley Scott és Lynda Obst producerként dolgozik egy televíziós minisorozaton, amely az 1994-ben megjelent, The Hot Zone című Richard Preston-könyv alapján készül. A téma: a vérzésesláz-járványok, köztük az ebola.

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Friss film és sorozat