Címke: filmtettfeszt 2018

Ők nyerték a 4. Filmgalopp díjait

2018. október 7. – írta

Egy kegyes hazugság története és egy nem mindennapi múzeumról szóló kisjátékfilm nyerte a 4. Filmgalopp megosztott fődíját. A vasárnap délutáni díjátadón ismertették a Filmtett kritikaíró versenyének nyerteseit is.

Sára Sándor kapja a Sárga Csikó-díjat

2018. október 7. – írta

A Filmtettfeszt életműdíját, a Sárga Csikó díjat Sára Sándor filmrendező, operatőr kapja gazdag filmográfiája és különleges alkotói egyénisége mellett a Duna Televízó, a Duna Műhely, a Dunatáj Alapítvány és a Dunaversitas alapításában felvállalt szerepe miatt.

Kezdődik a 18. Filmtettfeszt, indul a közönségszavazás!

2018. október 3. – írta

Szerda este 17:30-kor a hivatalos megnyitóval, majd Tuza-Ritter Bernadett Egy nő fogságban című dokumentumfilmjével kezdődik Kolozsváron a 14 erdélyi településen zajló 18. Filmtettfeszt. A fesztivál ideje alatt online is megnézhetőek a 4. Filmgalopp versenyfilmjei, az adatlapokon összegyűlő lájkok száma dönti el, hogy melyik film rendezője viszi haza vasárnap közönségdíjat.

„Hazalátogat” egy kolozsvári fotós cég archívuma a Filmtettfeszt alatt

2018. október 2. – írta

Erdély kolozsvári szemmel. Szabó Dénes és a Fotofilm válogatott képei az OSZK gyűjteményéből címmel nyílik kiállítás Kolozsváron a 18. Filmtettfeszt keretében. A főleg városképeket és tájképeket bemutató tárlat a két világháború közötti Erdélyt idézi meg, több olyan rögzített pillanattal, amely már csak emlék, a valóságban soha többé nem látható.

Rendhagyó közönségtalálkozó kíséri az Örök tél kolozsvári vetítését

2018. szeptember 27. – írta

Nyolc erdélyi helyszínen vetítik a 18. Filmtettfeszt alatt Szász Attila rendező és Köbli Norbert forgatókönyvíró új közös filmjét, az Örök tél című történelmi drámát. Kolozsváron közönségtalálkozó is lesz az alkotók és a Gulág-kiállítást szervező dr. Murádin János Kristóf történész, egyetemi adjunktus részvételével.

Vasárnapig lehet nevezni a 4. Filmgaloppra

2018. augusztus 13. – írta

Augusztus 19. a nevezési határidő a 18. Filmtettfeszt erdélyi magyar filmes versenyére, a Filmgaloppra, amelyre idén ismét fikciós alkotásokat várnak. A tét 1 000 000 forint.

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Friss film és sorozat