Címke: cinefest

„’56-ban sorban álltam, hogy vért adjak a magyar forradalom áldozatainak” – Interjú Daniel Olbrychskivel

2021. szeptember 13. – írta

Emblematikus színésze volt Andrzej Wajdának, Jancsó legrejtélyesebb figuráját játszotta, és egy időben szinte hazajárt az Oscar-gálára Daniel Olbrychski, aki Európai mozi nagykövete-díjat kapott az idei CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon. A lengyel filmlegendával a Jancsóval közös munkáról, a Wajdának küldött jelképes pofonról, az őt magnóval követő Daniel Day-Lewisról és a magyar-lengyel filmbarátságról is beszélgettünk Miskolcon.

Palackba zárt sorsok – Almási Tamás: Folyékony arany

2019. szeptember 24. – írta

A tokaji aszú brand, hungaricum, akárcsak Puskás Ferenc életműve. Valószínűleg mindenkinek van kötődése hozzájuk a magyar nyelvterületen. Ezek a hívószavak még azokból is valamiféle azonosulás-érzetet váltanak ki, akik egyáltalán nem isznak bort, vagy akiket egyáltalán nem érdekel a futball. Érdekes, hogy Almási Tamás mindkét jelenségnek, mindkét mítosznak utánajárt.

A Monos a TIFF után a CineFesten is tarolt

2019. szeptember 22. – írta

Kihirdették szombat este a 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál nyerteseit: a fődíjat – a Pressburger-díjat –, és a fiatal magyar alkotóknak alapított CineNewWave díjat Káel Csaba filmügyi kormánybiztos adta át a nyerteseknek. Az ünnepségen személyesen vette át a fesztivál életműdíját az egykori James Bond, George Lazenby, akinek jelenlétében a díjkiosztó után levetítették az idén ötven éves James Bond-mozit, az Őfelsége titkosszolgálatában c. filmet. Íme, a díjak teljes listája:

Először lesz kreatív dokumentumfilmes versenyprogram a CineFesten

2019. július 31. – írta

Új, kreatív dokumentumfilmes versenyszekciót indít a 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál. A CineDocs 11 hazai és nemzetközi alkotást mutat be, köztük két Oscar-díjas rendező – Ron Howard és Asif Kapadia – filmjét is, hívják fel a figyelmet közleményükben a szervezők.

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Friss film és sorozat