Újabb tévésorozat készül egy Stephen King-regény alapján Újabb tévésorozat készül egy Stephen King-regény alapján

Újabb tévésorozat készül egy Stephen King-regény alapján

A talizmán című bestseller adaptációjának producere Steven Spielberg lesz, aki még megjelenése előtt, 1982-ben megvásárolta a regény megfilmesítési jogait.

Spielberg 35 éven át kereste A talizmán mozgóképes adaptációjának megfelelő megközelítést – írja a The Hollywood Reporter. Úgy tűnik, tévésorozat formájában talált rá, és össze is gyűjtötte hozzá a megfelelő csapatot: a Stranger Things mögött álló Duffer fivérek lesznek a projekt executive producerei, a gyártó pedig a Netflix, amely Spielberg cégével (Amblin Television) és a Paramount Tévéstúdiókkal társult.

A széria showrunnere és forgatókönyvírója Curtis Gwinn, aki producerként és forgatókönyvíróként olyan sorozatokat jegyez, mint a már említett Stranger Things, a Narcos vagy a The Walking Dead.

A talizmán története 1981-ben játszódik, főszereplője egy 12 éves fiú, Jack Sawyer, aki útnak indul, hogy megmentse haldokló édesanyját. Egy titokzatos talizmánt keres, ami mágikus erejével nem csak az édesanyját, hanem az egész világot megmentheti. Útja során Sawer átlép egy másfajta valóságba: nemcsak Észak-Amerikát látja egészen másnak, hanem megismeri a fantasztikus Territóriumokat is, egy csodaszép, szűz, a civilizációtól érintetlen világot.Stephen King és Peter Straub könyve a984-ben jelent meg, azonnal bestseller lett, úgyhogy két szerzője folytatást is írt hozzá.

Az adaptációnak Spielberg 2019-ben is nekilátott, bár akkor még mozifilmes formátumban gondolkozott.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Friss film és sorozat