Új Pixar-rekord született Új Pixar-rekord született

Új Pixar-rekord született

A Toy Story 3-at Amerikában, a premier első három napján olyan sokan nézték meg, mint előtte még egyetlen Pixar-filmet sem. Az animációs örökranglistán azonban még mindig a Harmadik Shrek vezet – legalábbis a premierek szempontjából. (SG.hu)

Számokban kifejezve ez azt jelenti, hogy a Toy Story 3, Amerika 4028 mozijában három nap alatt 110,3 millió dollár bevételt hozott. Ez az összeg egyrészről magasan az eddigi legjobb Pixar-nyitást jelenti (az eddig rekordot 70,4 millió dollárral A hihetetlen család tartotta), másrészt pedig az animációs filmek közül is csak egy alkotás, a Harmadik Shrek volt képes több pénzt termelni premierje első 3 napja alatt (121,6 millió dollár).

A Toy Story 3 gyártási költsége 200 millió dollár volt, s ehhez még 50-80 millió dolláros reklámbüdzsét is hozzá lehet számolni. A felmérések szerint a film nézőközönsége a hétvégén egyenlő arányban oszlott meg a férfiak és a nők között, a jegyvásárlók 54%-a 25 éves vagy idősebb volt, míg a családok 67%-át tették ki a látogatóknak. A Disney elemzésében büszkén emelte ki azt a tényt, hogy a filmet nem a családdal megtekintők 40%-a 17 és 24 év közötti volt, azaz olyan, aki kvázi a Toy Story-filmekkel együtt nőtt föl.

Kép a Toy Story 3. című filmből

A film bevételét erőteljesen megdobta a 3D-aspektus, hiszen 2463 moziban 3200 3D-s teremben került bemutatásra, s az összbevétel 60%-át generálták ezek a termek (plusz az IMAX-előadások további 8%-ot). Ez a 60% egyébként kevesebb, mint amint a Shrek negyedik része, vagy a 70%-os Alice Csodaországban produkált, vagyis a nézőket nem feltétlenül csak a 3D-s verzió érdekelte. A 3D-s jegyárkülönbözet egyébként így megközelítőleg plusz 20 millió dollárt hozott konyhára.

Címkék

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Friss film és sorozat