Új filmen dolgozik Milcho Manchevski Új filmen dolgozik Milcho Manchevski

Új filmen dolgozik Milcho Manchevski

Az Eső előtt és az Árnyékok rendezője a hetedik nagyjátékfilmjét készíti elő. A címe Kajmak, a forgatást idén nyárra tervezi.

Milcho Manchevski javában castingol. Új filmje, a Kajmak tabudöntögető fekete komédia lesz: egy gazdag és egy szegényebb pár tagjai különböző szerelmi háromszögekbe keverednek egymással, az elkerülhetetlen következmények pedig tragikusak lesznek. A film személyes vágyak, családi titkok, osztályellentétek szokatlan megközelítésű bemutatására vállalkozik.

Manchevski elmondta a forgatási előkészületekről hírt adó Film New Europe-nak, hogy amolyan „halálosan komoly vígjátékot” tervez, egy filmet „arról, hogy kövesd a szíved, akármerre is vezetne, a döntéseinkről, s ahogy azok visszatérnek hozzánk – kísértenek vagy inspirálnak, bántanak vagy újabb területekre hajtanak bennünket”.

A forgatási helyszíneket Skopjében és környékén találták meg, az utómunka a partnerországokban fog zajlani. A film ugyanis sokszínű nemzetközi koprodukcióban készül, 487 805 eurós költségvetése macedón, angol, dán és bulgár forrásokból áll össze.

Milcho Manchevski ma reggelig az amerikai filmakadémia bejelentésére várt előző filmje kapcsán: a magyar részvétellel készült Fűzfa (Willow / Vrba) képviselte idén Észak-Macedóniát a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjáért folyó versenyben. Ha nem is került fel ezúttal a rövidlistára a film, Manchevski az egyetlen macedón rendező, akinek az alkotása – az Eső előtt (Pred dozdhot) 1995-ben – Oscar-jelölést kapott. (Idén negyedszer versenyzett Manchevski-film az Oscarért.)

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Friss film és sorozat