Új egészestés animációs film készül a Pixarnál Új egészestés animációs film készül a Pixarnál

Új egészestés animációs film készül a Pixarnál

Pixar bejelentette, hogy 2023. június 16-án lesz új egészestés filmje, az Elemental bemutatója.

A stúdió 27. egészestés alkotását Peter Sohn (Dinó tesó / The Good Dinosaur, Kissé felhős / Partly Cloudy) rendezi, producere Denise Ream (Dinó tesó, Verdák 2 / Cars 2). A sztori két főszereplője Ember és Wade, egy lángocska és egy jégcsap-figura. „Történetünk a klasszikus elemekre alapul – tűz, víz, föld és levegő. Egyes elemek keverednek egymással, mások nem. Mi történne, ha ezek az elemek életre kelnének?” – idézi a Pixar közleményét a CartoonBrew.

Ember és Wade egy olyan városban él, ahol a természet már említett elemei – tűz, víz, föld és levegő – békességben élnek egymás mellett. Bár látszólag ellentétes a felépítésük, „a tüzes fiatal nő és a laza, hűvös fickó elemi erejű felfedezésre jut: hogy ténylegesen mennyi a közös bennük” – áll a szinopszisban. A stúdió egy rajzot is megosztott a két főszereplőről és a városukról.

Pixar: Elemental

A Pixar legutóbbi produkcióira – Előre (Onward, 2020), Luca (2021), Pirula panda (Turning Red, 2022) – jellemző volt, hogy alkotóik saját, személyes élményeikből is merítettek. Az Elemental esetén Sohn szintén a saját, New Yorkban töltött gyerekkorához nyúl vissza: „A szüleim Koreából költöztek ide az 1970-es évek elején, és építettek fel egy nyüzsgő élelmiszerboltot Bronxban. Egy voltunk a sok családból, amelyik új világba kalandozott, tele reményekkel és álmokkal. Ez vezetett el engem az Elemental [történetéig]” – vallja a rendező. 

Címkék
Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat