Torontóban is bemutatják A feleségem történetét Torontóban is bemutatják A feleségem történetét

Torontóban is bemutatják A feleségem történetét

Enyedi Ildikó legújabb filmjét meghívták a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválra, Észak-Amerika egyik legnagyobb szabású filmes rendezvényére – ez lesz a cannes-i bemutatója után hosszú tapssal jutalmazott magyar film első vetítése a kontinensen.

A 46. alkalommal megszervezett fesztiválon, szeptember 9. és 18. között több mint 100 filmet mutatnak be. Az Enyedi Ildikó rendezte A feleségem története az egyetlen magyar produkció a válogatásban, rendezője és producere azonban visszatér a fesztiválra: „A Testről és lélekről vetítése a TIFF-en nagyon szép emlék számunkra – fogalmazott Mécs Mónika, a film vezető producere. – Bízunk benne hogy a legújabb filmünk is hasonlóan elnyeri az ottani közönség tetszését is, továbbá, hogy az amerikai kontinensen is egyre többekhez eljuttathatjuk Füst Milán szellemiségét.”

A Füst Milán több mint 20 nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra felterjesztett azonos című regénye alapján készült film egy Ezeregyéjszaka-szerűen dús, titokzatos szerelmi történet. Hőse Störr kapitány, egy szeretnivaló, fájdalmasan becsületes figura, az ő érzékeinken át értjük meg az élet összetettségét, titokzatosságát, törékeny szépségét, megfoghatatlan, uralhatatlan jellegét.

A torontói bemutatók közé Enyedi Ildikó filmjén kívül beválogatták többek közt Ryusuke Hamaguchi szintén Cannes-ban bemutatott Drive My Carját, Kenneth Branagh Belfastját, Maria Schrader új filmjét, az I'm Your Mant, Joachim Trier The Worst Person In The Worldjét, Nanni Moretti Three Floors című filmjét, a másik, kolozsvári TIFF-en 2004-ben bemutatkozott Fabrice du Welz Inexorables című filmjét, és utóbbihoz hasonlóan kiemelt vetítésként mutatják be Jacques Audiard Paris, 13th District, illetve Céline Sciamma Petite Maman című drámáját is.

A fesztivál kínálatában idén egy román film is szerepel: Radu Muntean Întregalde című alkotása, amelynek ősbemutatója a cannes-i Rendezők Kéthetében volt.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Friss film és sorozat