Több mozihálózat is bojkottálja Tim Burton Alice-filmjét Több mozihálózat is bojkottálja Tim Burton Alice-filmjét

Több mozihálózat is bojkottálja Tim Burton Alice-filmjét

Az Alice Csodaországban című film idő előtti DVD-megjelenése miatt Európa legnagyobb mozihálózatai bojkottálják Tim Burton legújabb alkotását – tájékoztatott az MTI.

Az amerikai rendező 3D-s filmjének vetítésére Nagy-Britannia, Írország és Olaszország Odeon-, illetve UCI-hálózata is nemet mondott. A moziláncokat az dühítette fel, hogy a Disney Stúdió nem 17, hanem már 13 héttel a mozipremier után meg akarja jelentetni a filmet DVD-n. A Disney abból indul ki, hogy a bemutató után 3 hónappal még nagy figyelem hárul a színészekre, ez pedig növelheti a DVD-eladásokat. A filmszínházak azonban ellenzik a stúdió elképzelését.

Mindezek ellenére Németország, Ausztria, Portugália és Spanyolország Odeon- és UCI-hálózatában vetíteni fogják a Johnny Depp, Helena Bonham Carter és Anne Hathaway főszereplésével készült filmet. A hálózatok tájékoztatása szerint a felsorolt országokban a Disney betartja a DVD-megjelenés szokásos időrendjét.

Az Alice Csodaországban bemutatóját márciusban egy időben tartották volna Németországban, Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban. A film a várakozások szerint az év egyik szenzációja lehet. A botrány azonban árthat az alkotásnak, tekintettel arra, hogy az Odeon csak Nagy-Britanniában száz mozit üzemeltet.

A csütörtöki premiert épp egy londoni Odeon-moziba tervezték, a bojkott mindazonáltal várhatóan nem érinti a bemutatót, amelyre Károly walesi herceg és felesége is hivatalos.

Magyarországon március 4-től, Romániában pedig március 5-től vetítik a mozik Tim Burton új filmjét.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Friss film és sorozat