Román dokumentumfilm nyerte el a Prix CIRCOM nagydíját Román dokumentumfilm nyerte el a Prix CIRCOM nagydíját

Román dokumentumfilm nyerte el a Prix CIRCOM nagydíját

Az európai közszolgálati televíziós nagydíjat először hozza el hazai alkotás: a Román Televízió temesvári stúdiójának a dokumentumfilmje.

A Cum am trăit într-o pădure (How Did I Live in a Forrest) öt év munkájának az eredménye. Szereplői eldugott hegyvidéki házikók magányos lakói, akik sokszor hónapokig nem látnak embert, az erdőben dolgoznak, földecskéjük terményeiből élnek, barangolnak, imádkoznak.

A Minorities in Society kategóriában indult és a CIRCOM-nagydíjjal frissen kitüntetett dokumentumfilmet az Izolaţi în România (Elszigetelve Romániában) című sorozat részeként készítették a temesvári területi stúdió munkatársai: rendezője Dite Dinesz, operatőre Marius Danci, vágója Constantin Buță.

Az Európai Regionális Televíziók Szövetségének (European Association of Regional Television / Association Europeenne des Televisions Regionales) díját Dite Dinesz tegnap este, a járvány miatt online megtartott Prix Circom-gálán „vette át”.

Az évente megszervezett Prix CIRCOM-ra idén 191 produkciót neveztek 23 országból. A tegnap esti kiemelt különdíjas (Special Award of the Grand Prix) az Imagine 2020 című ír produkció nyerte el, és további kategóriadíjakat osztottak. Utóbbiak között is van hazai vonatkozású: a dokumentumfilmes kategóriában dicséretet nyert az 1946–47-es éhínségről szóló Foametea (The Hunger) című bukaresti produkció.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Friss film és sorozat