Quentin Dupieux új filmje nyitja a Cannes-i Fesztivált Quentin Dupieux új filmje nyitja a Cannes-i Fesztivált

Quentin Dupieux új filmje nyitja a Cannes-i Fesztivált

A Le Deuxième Acte (The Second Act, kb. A második felvonás) versenyen kívüli vetítésével kezdődik a Cannes-i Fesztivál idei kiadása május 14-én. A négy részes vígjátékot ugyanezen a napon kezdik vetíteni a francia mozik is.

„Merész és kiszámíthatatlan művész” lép csapatával a Lumière filmszínház vörös szőnyegére a fesztivál 77. kiadásának nyitóünnepségén – közölték ma a szervezők. Ő Quentin Dupieux, egy „hangnemben, formában és témában” egyaránt egyedi filmrendező, aki 17 év alatt 13 játékfilmet rendezett, miközben „megszabadult a konvencióktól, önálló műfajként alapozta meg az abszurdot és felrázta az összes többi zsánert” – fogalmaz a közlemény, amely szerint az előbbieket tökéletesen bizonyítja a Le Deuxième Acte is.

A színház én vagyok – Quentin Dupieux: Yannick

2024. március 1.

A nonszensz baromságok francia nagymestere ezúttal egy magához képest földhözragadt, de azért szokásosan hibbant darabbal sértegeti a fikció és a való élet határát, valamint a művész, a befogadó és az alkotás társadalmi funkcióinak kusza kölcsönviszonyát.

Olvasd tovább  

A film főbb szerepeit Léa Seydoux, Vincent Lindon és Louis Garrel alakítja. Ők először dolgoznak együtt Quentin Dupieux-vel, Raphaël Quenard viszont negyedik alkalommal játszik Dupieux-filmben, ahogy Alain Chabat, Benoît Poelvoorde, Jean Dujardin, Adèle Exarchopoulos, Léa Drucker, Benoît Magimel, Anaïs Demoustier, Vincent Lacoste, Gilles Lellouche, Édouard Baer és Pio Marmaï sem először bukkan fel Dupieux különös világában.

A francia rendező legutóbb 2022-ben vonult végig a cannes-i vörös szőnyegen; akkor A dohányzás köhögést okoz (Fumer fait tousser) című vígjátékát mutatta be, szintén versenyen kívül.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat