Öt friss magyar film a TIFF Nagyvárad programjában Öt friss magyar film a TIFF Nagyvárad programjában

Öt friss magyar film a TIFF Nagyvárad programjában

Szeptember 29. és október 1-je között hatodik alkalommal szervez nagyváradi vetítéseket a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál. 

Hadik, Hat hét, Larry, Magasságok és mélységek és a Legendárium animációs sorozata – íme az elmúlt egy évben elkészült magyar filmek listája a nagyváradi TIFF kínálatából. A műsorban szerepel Janovics Jenő Az utolsó éjszakája élőzenei kísérettel, a kolozsvári születésű, és Michael Curtizként világhírűvé vált Kertész Mihály Casablancája is – utóbbi szabadtéri vetítésére a belépés ingyenes.

A fesztivál vetíti a Libertate című, román-magyar koprodukcióban készült történelmi filmdrámát, Tudor Giurgiu legfrissebb rendezését, amely a nyári fesztiválon elnyerte a kolozsvári közönség díját, a legújabb román filmtermésből pedig pl. a Még két sorsjegy (Încă două lozuri, r. Paul Negoescu) című vígjátékot, az Între revoluții című új Vlad Petri-dokumentumfilmet egy román és egy iráni lány 70-es években szövődött, majd levelezés formájában tovább élt barátságáról.

A programot közönségtalálkozók és olyan „filmkoncertek” tarkítján, mint pl. az Ahmed herceg (r. Lotte Reiniger, 1926) vetítése: a filmtörténet első, fennmaradt, egészestés animációs filmjének egzotikus és filigrán sziluettvilágát Danaga kíséri élő zenével.

A részletes program elérhető a fesztivál honlapján.

Címkék
Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Szavazó

Melyik kilencvenes évekbeli filmnek kellene már egy folytatás?

Friss film és sorozat