Orosz filmeket sugárzó tévécsatorna vált elérhetővé Magyarországon Orosz filmeket sugárzó tévécsatorna vált elérhetővé Magyarországon

Orosz filmeket sugárzó tévécsatorna vált elérhetővé Magyarországon

2020 januárjától elsőként a Vidanet kínálatában található meg Magyarországon a Russian Kino tévécsatorna, amely eredeti nyelven sugároz 1948-tól egészen napjainkig készült orosz filmeket.

A TV 1000 Russian Kinót a Viasat World médiavállalat indította útjára. A cég gondozza többek között az Epic Drama kosztümös drámasorozatait, az extrém foglalatosságokat felsorakoztató Viasat Explore, a történelmet több nézőpontból is bemutató Viasat History, valamint a Viasat Nature természetfilmes csatornákat.

A kizárólag orosz nyelven sugárzó Russian Kino filmcsatorna 2005-ben indult útjára Oroszországban, illetve a Független Államok Közösségében, majd a következő években további 17 ország közel 1,4 millió háztartásában vált elérhetővé a balkáni régiótól Közép-Kelet-Európán át az Egyesült Államokig.

A műsorkínálatban szerepel többek között a 2013-as Legenda No. 17, amely Valeri Kharlamov orosz jégkoronglegendáról szól, az Isztorija odnogo naznacsenyija című díjnyertes dráma, amely egy olyan tragikus eseményről szól, amelyben Lev Nyikolajevics Tolsztoj is részt vett, Prityazsejne című sci-fi tévéfilm vagy a Pikovaja dama. Zazerkalye (Queen of Spades: Through the Looking Glass) című horror.

(közlemény)

 

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Napóleonod?

Szavazó

Ki a kedvenc Napóleonod?

Friss film és sorozat