Netflix-produkciók vannak többségben a Golden Globe-jelölések között Netflix-produkciók vannak többségben a Golden Globe-jelölések között

Netflix-produkciók vannak többségben a Golden Globe-jelölések között

A tévés produkciók közül A korona, a filmek közül a David Fincher rendezte Mank kapta a legtöbb jelölést. A legjobb színésznő kategóriában Vanessa Kirby, a Pieces of a Woman című Mundruczó-film főszereplője is díjra esélyes. A 78. Golden Globe-gálát február 28-án tartják.

A korona (The Crown) című tévésorozatot hat kategóriában jelölték Arany Glóbuszra, köztük van a legjobb drámasorozat és a legjobb, drámasorozatban játszó színésznő díja (ezt Olivia Colman vagy Emma Corrin  is elviheti – előbbi nyert már Golden Globe-ot II. Erzsébet királynő szerepéért, utóbbi Diana hercegnőként debütált a sorozat legutóbbi évadában).

A filmes mezőny legtöbb díjra esélyes versenyzője a Mank. Gary Oldman díjat kaphat a film címszerepéért, Amanda Seyfried mellékszereplőként, David Fincher elviheti, 2003-ban elhunyt édesapja pedig poszthumusz megkaphatja a legjobb forgatókönyv díját. Fő versenytársai A chicagói 7-ek tárgyalása öt jelöléssel, a The Father, A nomádok földje és az Ígéretes fiatal nő négy-négy jelöléssel. Három-három jelölést kapott a Borat Subsequent Moviefilm és a One Night In Miami….

A Schitt’s Creek című sitcom 5 jelöléssel büszkélkedhet, ezzel meg is kaphatja a legtöbb díjra esélyes televíziós vígjáték címét. A zenés és vígjátéki kategóriában esélyes még az Emily in Paris (két díjra), a The Flight Attendant (szintén kettőre), a The Great (három díjra), A korona fő vetélytársai pedig a televíziós drámák kategóriájában pedig a Lovecraft Country, a The Mandalorian, az Ozark és a Ratched. A vezércselt két kategóriában jelölték díjra.

A nagy streaming-csatornák közül a Netflix vezeti a jelölések száma alapján összeálló toplistát: produkciói összesen 20 díjra esélyesek. A második az HBO 7, harmadik a Hulu 6 jelöléssel.

A jelölések részletes listája elérhető a Golden Globe-díjak hivatalos weboldalán.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Friss film és sorozat