Németországban újra bezárnak a mozik Németországban újra bezárnak a mozik

Németországban újra bezárnak a mozik

A SARS CoV-2 okozta járvány második hulláma elleni védekezés részeként Németország a mozik újabb bezárására készül.

November 2-ával (hétfővel kezdődően) legalább egy hónapra bezárnak a német mozik, színházak, vendéglők, bárok, edzőtermek – jelentette be Angela Merkel kancellár egy tegnapi sajtótájékoztatón.

„A vírus különösen gyorsan terjed” – mondta Merkel, és hozzátette: az intenzív terápiára szoruló páciensek száma megduplázódott az elmúlt tíz napban, a német egészségügyi rendszer pedig hamarosan eléri a kapacitása felső korlátait. „Cselekednünk kell, és most kell cselekednünk. Újra ki kell kapítanunk a járványgörbét.” (Németországban tegnap 14 964 új esetet regisztráltak, a hivatalos statisztika szerint mostanig összesen 449 275 személy kapta el a vírust, a halálesetek száma pedig meghaladta a 10 000-et.)

Az újabb korlátozások értelmében legtöbb két háztartás lakói találkozhatnak egymással, és ők is csak a szabadban, és nem lehetnek tíz főnél többen. Az országon belül csak halaszthatatlan ügyekben lehet utazni.

A német kormány 10 millárd euróval támogatja az újabb egy hónapra bezárni kényszerülő vállalkozásokat, ami a kieső jövedelem 75%-át fedezi (ezt a tavalyi év hasonló időszaka alapján számították ki).

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Friss film és sorozat