Németországban is díjazták az Elfogy a levegőt Németországban is díjazták az Elfogy a levegőt

Németországban is díjazták az Elfogy a levegőt

Moldovai Katalin igaz történeten alapuló filmdrámája tegnap megkapta a Mannheim-Heidelbergi Nemzetközi Filmfesztivál diákzsűrijének díját.

A díjat Palóczi Zita, a film forgatókönyvírója vette át díjat; a film rendezője, Moldovai Katalin és főszereplője, Krasznahorkai Ágnes videóüzenetben mondott köszönetet.

„Mindenhol fogy a levegő” – Interjú Moldovai Katalinnal, az Elfogy a levegő rendezőjével

2023. november 10.

A Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon debütált, azóta Varsóban is bemutatták, a magyarországi mozik pedig most (a romániai mozik pedig november 24-től) vetítik Moldovai Katalin első nagyjátékfilmjét, aminek címe a sokatmondó Elfogy a levegő. A kortárs oktatás helyzetéről, az erdélyi játékfilmekről és a fogyatkozó levegőről is beszélgettünk Moldovai Katalinnal.

Olvasd tovább  

Az Elfogy a levegőt Romániában is meg lehet nézni néhány premier előtti vetítés után  a mai nappal kezdődően, az alábbiak szerint: 

  • Kolozsváron a Győzelem és a Művész mozi vetíti a filmet november 24-étől.
  • Csíkszeredában december 2-án a Csíki moziban – kezdési időpont hamarosan.
  • Sepsiszentgyörgyön november 24-én, 18 órától lesz vetítés és közönségtalálkozó a rendezővel a Művész moziban (facebook-esemény itt), majd rendszeres vetítések lesznek ugyanitt.
  • Bukarestben november 24-én, 18 órától egyszeri vetítésen lehet megnézni a filmet a Román Parasztmúzeum mozijában (facebook-esemény itt).
  • Gyergyószentmiklóson december 5-én, 18 órától lesz vetítés a Salamon Ernő Gimnázium dísztermében; a közönségtalálkozón részt vesz Moldovai Katalin, a film rendezője, valamint a gyergyószentmiklósi szereplők, Tamás Boglár, Moșu Norbert-László és Vajda Gyöngyvér (facebook-esemény itt).
  • Kézdivásárhelyen december 19-én egyszeri vetítésen lehet megnézni a filmet a Vigadó Művelődési Központban.
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc ezredforduló utáni westernfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc ezredforduló utáni westernfilmed?

Friss film és sorozat