Nem lesz online rendezvény a Velencei Filmfesztivál Nem lesz online rendezvény a Velencei Filmfesztivál

Nem lesz online rendezvény a Velencei Filmfesztivál

A 77. kiadásához érkezett Velencei Filmfesztivál szervezői közölték, hogy folytatják a szeptember eleji filmünnep előkészületeit, és kizárták a lehetőségét annak, hogy a világ legrégebbi filmfesztiválja digitális rendezvénnyé váljon.

„A Velencei Filmfesztivált nem helyettesítheti semmilyen online esemény. Nyilván lehetséges, hogy a technológiát néhány kezdeményezés esetében használjuk, de ezek kapcsán még korai lenne dönteni” – fejtette ki ma a fesztivál szóvivője a Varietynek a művészeti igazgató, Alberto Barbera kijelentését. Barbera az ANSA olasz hírügynökségnek nyilatkozta a hétvégén, hogy a torontói fesztiválszervezőkkel ellentétben ők nem mérlegelik a digitális fesztivál lehetőségét. A Torontói Filmfesztivál két főszervezője, Joana Vicente és Cameron Bailey ugyanis múlt héten fejtette ki egy interjúban, hogy „on-site és digitális innovációs” eszközöket keresnek a szeptember 10. és 20. között tartandó kanadai fesztivál megszervezésére, mivel bizonytalannak érzik a hasonló tömegrendezvények sorsát. 

„Torontó másfajta fesztivál, mint Cannes vagy Velence” – mondta Barbera az ANSA-nak, hozzátéve, hogy csapata ugyanúgy dolgozik jelenleg is, mint az előző években. A velencei nemzetközi filmfesztivál a tervek szerint szeptember 2-án kezdődik és 12-én ér véget. 

A Velencei Filmfesztivál „anyarendezvénye”, a multidiszciplináris Biennale di Venezia a világjárvány miatt már elhalasztotta egyik fesztiválját: az Építészeti Biennale kezdete május 23-ről augusztus 29-ére „költözött”. Olaszország jelenleg is szigorú karanténban van az új koronavírus miatt, amely mostanig több mint 15 000 halálos áldozatot szedett országszerte. 

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Friss film és sorozat