Négy dokumentumfilmes projekt nyert NFI-támogatást Négy dokumentumfilmes projekt nyert NFI-támogatást

Négy dokumentumfilmes projekt nyert NFI-támogatást

A Nemzeti Filmintézet televíziós döntőbizottsága novemberi ülésén négy projekt számára szavazott meg gyártási támogatást. Van közöttük futballista-életrajz, misszionárius-portré, kiállítás-bemutató és egy 18 év eseményeit felölelő dokumentumfilm is.

A szabadkai származású legendás focista, Siflis Géza ötszörös labdarúgó válogatott, majd a Ferencváros játékosának kalandos életéről és tragikus haláláról készít filmet Siflis Zoltán a filmintézet 6,3 milliós támogatásával A kapus halála címen – áll az NFI ma délelőtti közleményében.

A látássérült Császár szülők gyermekéről, a 17 éves Fecóról Varga Ágota (Szemünk fénye, Szülei szeme) rendez dokumentumfilmet, ami 100 percben foglalja össze 18 év eseményeit. A Szemük fénye a szülők élettörténetét követően, a hamarosan felnőtté cseperedő Fecóról szól, és 25 millió forintos NFI-támogatással valósul meg.

Az Egy a Természettel! című dokumentumfilm a 2021 őszén megrendezett Nemzetközi Vadászati és Természeti Világkiállítást dolgozza fel; az alkotást Gaszner Veronika készíti a filmintézet 25 millió forintos támogatásával.

Cséke Zsolt rendező-producer Menyhárth László és Czimmermann István jezsuita misszionáriusok életét és afrikai munkásságát mutatja be készülő dokumentumfilmjében. A Szabadság vára a Nemzeti Filmintézet 20 millió forintos támogatásával készül – számolt be a közlemény.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Friss film és sorozat