Négy díjjal nyert Bergendy Péter horrorja Spanyolországban Négy díjjal nyert Bergendy Péter horrorja Spanyolországban

Négy díjjal nyert Bergendy Péter horrorja Spanyolországban

A Post Mortem négy díjat, köztük a fődíjat hozta el a hétvégén június 4. és 12. között megszervezett murciai műfaji filmfesztiválról.

A Post Mortem elnyerte a legjobb film, Zánkay Piros a legjobb forgatókönyv, Nagy András a legjobb operatőr, a főszereplő Klem Viktor pedig a legjobb színész díját a fantasy- és horrorfilmeket megmérettető spanyol fesztiválon.

Bergendy Péter kísértetfilmje az első világháborút követő spanyolnátha-járvány idején, 1918 telén játszódik. Tomás, a fiatal vándorfotós (Klem Viktor) abból próbál megélni, hogy halottak utolsó fényképét készíti el a családjuk körében. Egy tízéves kislány (Hais Fruzsina) hívására eljut egy kis faluba, ahol szokatlanul sok munkája akad, és egyre több természetfölötti jelenséggel találkozik. A kísértetek közölni akarnak vele valamit, és ő elhatározza, hogy kideríti, mi a céljuk. De veszélyes terepen jár: minden rossz mozdulat egy új, az előzőnél is vadabb támadást vált ki.

A Bergendy Péter és Hellebrandt Gábor történetéből készült alkotás tavaly októberben indult el a fesztiválokon, a horrorfilmek legnagyobb presztízsű nemzetközi seregszemléje Sitges-ben és a varsói fesztivál is meghívta fő versenyébe, Triesztben a RAI4 televízió a legjobb filmnek járó különdíját, valamint a Méliès-zsűri elismerő oklevelét is elnyerte. Legutóbb Portóban nyerte
el a legjobb rendezés és forgatókönyv díját.

A Post Mortemet hat kategóriában jelölték a Magyar Mozgókép Díjakra: Nagy Andrást a legjobb operatőri munkáért, Balázs Gábort a legjobb hangért, Király Istvánt a legjobb vágásért, Hujber Balázst a legjobb díszletért, Breckl Jánost a legjobb jelmezért és Hámori Dánielt a legjobb maszkért jelölte a Magyar Filmakadémia. Az ünnepélyes díjátadó június 26-án a Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 – Európa Kulturális Fővárosa program által közösen szervezett első Magyar Mozgókép Fesztiválon lesz, Balatonfüreden.

A Post Mortem magyarországi mozibemutatóját október 28-ra tervezik.

 

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Friss film és sorozat