Megszűnik a DocuArt mozi eddigi budapesti helyszíne Megszűnik a DocuArt mozi eddigi budapesti helyszíne

Megszűnik a DocuArt mozi eddigi budapesti helyszíne

Nem működik tovább a DocuArt Filmművészeti Központ eddigi budapesti székhelyén, a Ráday utcában. Ameddig új helyszínt nem talál, online folytatja tevékenységét a dokumentumfilmeket népszerűsítő intézmény.

A DocuArt mozi tíz évig működött a Ráday utcai helyszínen, majd a határozott idejű bérleti szerződés lejártával Ferencváros Önkormányzata új pályázatot írt ki a helyiségre, ezt pedig másvalaki nyerte meg.

„A döntés számunkra érthetetlen és nehezen elfogadható, mert egy missziójához hűen, stabilan működő, széles körben ható intézményt szüntet meg a kerületben” – írja közleményében a DocuArt munkaközössége.

A DocuArt minden korosztály számára szervezett filmes programokat, célja a társadalmi problémák kezelésének elősegítése a dokumentumfilmek segítségével. Női érdekvédelemmel foglalkozó szervezeteknek tartott vizuális kommunikációs képzést, és középiskolai tanároknak szervezett workshopot a dokumentumfilmek iskolai használatáról.

Az intézményhez több nemzetközi fesztivál szervezése fűződik, például a Dialëktus Antropológiai Filmfesztiválok sorozata. Ugyanakkor online iskolai oktatási csomagot állított össze Idegenek a kertemben Filmgyűjtemény néven, és mintegy 2200 tételt tartalmazó DocuArt Dokumentumfilm Adatbázist működtet.

Új helyszín kialakításáig a DocuArt a virtuális térben, a Palantír Film Alapítvány internetes oldalán folytatja tevékenységét.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat