Márciusban mutatják be Magyarországon Szász Attila és Köbli Norbert első mozifilmjét Márciusban mutatják be Magyarországon Szász Attila és Köbli Norbert első mozifilmjét

Márciusban mutatják be Magyarországon Szász Attila és Köbli Norbert első mozifilmjét

Az erdélyi Molnár Levente is fontos szerepet alakít az Apró mesékben.

A berni követ, a Félvilág és az Örök tél tévéfilmek alkotói, Szász Attila rendező és Köbli Norbert forgatókönyvíró szerelmi thrillerrel mutatkoznak be a mozivásznon, a filmalap 480 millió forintos támogatásával készült új filmnek már a második előzetese is megjelent. Az Apró mesék a második világháború utáni zűrzavaros időszakban játszódik Magyarországon. A történet főszereplője egy szélhámos, aki ezt a zavaros időszakot próbálja kihasználni, míg egy váratlan találkozás örökre megváltoztatja az életét: szenvedélyesen szerelmes lesz egy nőbe, aki viszont annyira gyűlöli a férjét, hogy azt tervezi, ha hazajön a háborúból, megöli.

A Magyarországon március 14-én mozikba kerülő film főszerepeiben Szabó Kimmel Tamás, Kerekes Vica és Molnár Levente látható. Akárcsak a Szász-Köbli alkotópáros korábbi filmjein, az Apró meséken is Lajos Tamás producer, Nagy András operatőr, Hargittai László vágó, Parádi Gergely zeneszerző és Major Csaba hangmérnök dolgozott.

Apró mesék

A Saul fia és a Napszállta után ez lesz a nagybányai születésű Molnár Levente következő fontosabb szerepe magyar filmben. A színész először dolgozik Szász Attilával, korábban azonban szerepelt Köbli Norbert forgatókönyvíró és Lajos Tamás producer közös filmjében, a Szürke senkikben. Molnár Levente az imdb.com adatai szerint további két film forgatását fejezte be, az egyik az amerikai Lynn Roth SHEPHERD: The Story of a Jewish Dog című filmje, a másik pedig az Oscar-díjas Deák Kristóf Foglyok című készülő tévéfilmje, amelyben Szamosi Zsófia is játszik.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat