Lucrecia Martel lesz a 76. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál zsűrielnöke Lucrecia Martel lesz a 76. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál zsűrielnöke

Lucrecia Martel lesz a 76. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál zsűrielnöke

Sam Mendes, Annette Bening és Guillermo Del Toro után Lucrecia Martel argentin rendező vezeti az Arany- és Ezüst Oroszlánról döntő zsűrit a 76. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon.

A fesztiváligazgató Alberto Barbera közleménye szerint Martel szűk két évtized alatt négy játékfilmmel és néhány rövidfilmmel a legfontosabb dél-amerikai női rendező lett és nemzetközi szinten is az élvonalba tartozik. Stíluskísérletei és aprólékosan felépített látványvilága a női szexualitás és a csoport- vagy osztálydinamika felderítését szolgálja, tette még hozzá Barbera.

Martel 2001-ben debütált játékfilmrendezőként az Ingovány (La Ciénaga) című filmmel, további alkotásai a La niña santa (The Holy Girl, 2004), A fejnélküli asszony (La mujer sin cabeza, 2008) és a Zama, amely 2017-ben versenyen kívül mutatkozott be Cannes-ban.

Az augusztus 28. és szeptember 7. között megszervezett Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon életműdíjjal tüntetik ki Julie Andrews-t és Pedro Almodovart.

(Variety)

 

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Napóleonod?

Szavazó

Ki a kedvenc Napóleonod?

Friss film és sorozat