Lakos Nóra egy holland kisregényt adaptál filmre Lakos Nóra egy holland kisregényt adaptál filmre

Lakos Nóra egy holland kisregényt adaptál filmre

A filmterv – egyedüli magyar projektként – bekerült a 7. Cinekid Script LAB-re, így Lakos Nóra gyermekfilmes forgatókönyvének fejlesztése októberben kezdődik Amszterdamban és 2021 februárjában végződik a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon.

Az amszterdami Cinekid Fesztivál fejlesztőműhelyére beválogatott filmterv alapjául a többszörösen díjnyertes, tíz országban megjelentetett Hogyan írtam véletlenül egy könyvet című holland kisregény szolgál.

A készülő családi film arról szól, hogy az írás hogyan tud átlendíteni a legnehezebb időkben is. A főszereplő, Katinka még csak 12 éves, de már tudja, hogy író szeretne lenni, méghozzá híres író. Ebben a szomszédjában élő, épp alkotói válságban szenvedő írónő segít neki, némi kertészkedésért cserébe. Miközben Katinka írni tanul, felfedezi családjának történetét, megismeri önmagát és feldolgozza anyukája elvesztésének traumáját, míg azon veszi észre magát, hogy az életéből egy kalandokkal teli, izgalmas könyv lett – közölte ma a produkció.

Lakos Nóra évek óta foglalkozik a fiatal generációnak szóló filmekkel. 2018-ban létrehozta a Cinemira – Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivált, ahol a világ legkiemelkedőbb, gyerekeknek szóló filmjeit mutatják be. 2014-ben megalapította a Gyerekfilm Akadémiát, amelynek keretein belül a legfiatalabb generációnak (8-18 évesek) tart filmes workshopokat, gyárt rövid- és animációs filmeket, online sorozatokat. A Színház- és Filmművészeti Egyetemen végzett televíziós és- filmrendező szakon, majd a londoni és brüsszeli filmegyetemen tanult filmrendezést. Rövidfilmjei (Edina, Egy napra visszamennék, Otthon) és dokumentumfilmje (Magyar bajusz) számos nemzetközi filmfesztiválon vettek részt, nyertek díjat. Első nagyjátékfilmjét, amelynek címe Hab, idén mutatják be a mozik.

A filmterv megvalósulását producerként Sümeghy Claudia, Topolánszky Tamás Yvan rendezővel közös gyártócégük, a JUNO11 Pictures égisze alatt segíti már a fejlesztési szakasztól kezdve. A JUNO11 Pictures tavaly bemutatott, többszörösen díjnyertes filmjéről, a Curtizről lehet ismerős a nézők számára, melyet egyedülálló módon az egész világra megvásárolt a Netflix.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Friss film és sorozat