Koronavírus-antológiafilmet készítene Timur Bekmambetov Koronavírus-antológiafilmet készítene Timur Bekmambetov

Koronavírus-antológiafilmet készítene Timur Bekmambetov

A kazah-orosz filmrendező nemzetközi felhívást tett közzé: történeteket gyűjt a koronavírus miatti bezártságról, a járvány egyfajta filmes antológiáját tervezi elkészíteni.

Bekmambetov rövid videókat és forgatókönyv-pitcheket vár, amelyek valós beszámolókban vagy fikciós történetekben mesélnek a világjárványról, amely már a Föld lakosságának egyharmadát az otthonába zárta. Az ezek alapján készülő rövidfilmek Bekmambetov Screenlife-formátumába fognak bekerülni: a videót egy okostelefon vagy egy számítógép monitorjára komponálja. (Mintaként ld. a Bekmambetov vezette Bazelevs Stúdióban készült Unfriended és Searching című alkotásokat, amelyek egymillió dollár körüli költségvetéssel készültek, és 64, illetve 75,5 millió dolláros nemzetközi bevételt gyűjtöttek össze.)

A projekt munkacíme Tales From The Quarantine (Mesék a karanténból); a tíz legjobb történet leforgatására a Bazelevs Stúdió tíz-tízezer dollárt szán.

„Ami most történik, abból nincs visszaút – fogalmazott Bekmambetov. – Egy újfajta valóság részesei vagyunk, és a képernyő valóságán keresztül kommunikálunk, fejezzük ki magunkat és fejtjük ki a gondolatainkat. Fontos, hogy az ember megtanulja humanizálni ezt a teret, és úgy gondolom, ez csak a mindennapi életünk történeteinek az elmesélése révén lehetséges. Szóval úgy döntöttünk, hogy elindítjuk ezt az új projektet, és lehetővé tesszük, hogy az emberek kifejezzék magukat a mi képernyős történetmesélési tapasztalatunk segítségével.”

„Bárki, aki otthona csapdájába esett – filmes szakemberektől és hétköznapi emberekig – pitchelheti az ötletét. Be akarjuk mutatni a koronavírus-világjárvány alatti életet és az önként bezárkózott világot, a laptopok és az okostelefonok képernyői segítségével” – áll Bekmambetov felhívásában.

A pályázatra a Screenlifer weboldalán lehet nevezni. A beérkező anyagokból hetente kettőt közzétesznek a screenlifer.com weboldalon és a Bazelevs szociálismédia-csatornáin.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Friss film és sorozat