Kitiltották az Angyalok és démonok stábját a római templomokból Kitiltották az Angyalok és démonok stábját a római templomokból

Kitiltották az Angyalok és démonok stábját a római templomokból

Nem forgathat a római templomokban az Angyalok és démonok című misztikus thriller amerikai stábja, mert a produkció nem egyeztethető össze a római egyházkerület nézeteivel.

A Da Vinci-kód című sikermozi előzményfilmjeként számon tartott Angyalok és démonok rendezője a Róma szívében fekvő Santa Maria del Popolo és a Santa Maria della Vittoria templomban szeretett volna felvételeket készíteni. A két kultúrtörténeti jelentőségű épületet Caravaggio freskói és Bernini szobrai díszítik, az egyik kápolnát pedig Raffaello tervezte.

A filmezési tilalom nem vonatkozik a templomok külsejére. A szigorú elutasítás egyébként nem mai keletű, már 2007-ben megszületett a döntés, a kérdés azonban csak most vált aktuálissá, amikor a jelenetek felvétele elkezdődött Rómában.

A filmezés a több hónapig húzódó és végül februárban lezárult hollywoodi írósztrájk miatt késlekedett. A Sony stúdió szárnyai alatt készülő film a tervek szerint 2009-ben jut el a mozikba.

"Ez a film a megszokott vallási érzülettel szembe menve foglalkozik vallási kérdésekkel. Segítettünk volna nekik egy olyan munkában, ami szép lett volna, ez azonban nem egyeztethető össze a nézeteinkkel" - indokolta a döntést a szóvivő, aki emlékeztetett arra, hogy a Dan Brown-regény és az abból készült A Da Vinci-kód című film megjelenése vezetett a határozott elutasításhoz.

A misztikus történet és a tömegeket vonzó filmváltozat világszerte kiváltotta a katolikus egyház haragját, mivel azt sugallta, hogy Jézus megházasodott, gyermeke született, és vérvonala tovább él. Emellett gyilkos szektaként állították be az Opus Dei katolikus mozgalmat.

Dan Brown Angyalok és démonok című misztikus thrillere egy ősi titkos testvériségről, az Illuminátusokról szól, belekeverve a pápaválasztást és a Vatikánt pusztulással fenyegető óriási erejű bombát.

A főszerepben ismét Robert Langdon (Tom Hanks) szimbólumszakértő nyomoz a rejtély után. A jelenetek zömét az Egyesült Államokban és Rómában veszik fel. 

Forrás: MTI

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat