Két díjat nyert egy magyar rövidfilm Grúziában Két díjat nyert egy magyar rövidfilm Grúziában

Két díjat nyert egy magyar rövidfilm Grúziában

Balázs István Balázs operatőr nyerte a grúziai International Festival of Cameramen "Golden Eye" operatőr fesztivál fődíját és a legjobb diákfilm díját Csoma Sándor a Színház- és Filmművészeti Egyetemen készült diplomafilmje, a Casting operatőri munkájáért.

A hírt a 7. Friss Hús rövidfilmfesztivál közölte, ugyanis a 27 perces rövidfilm ezen a fesztiválon mutatkozott be idén márciusban. A film főszereplője a 18 éves Júlia, aki egy szegény bányavárosban él bátyjával. Egyik nap szerencsét próbál egy modell castingon, annak reményében, hogy új életet kezdhet majd külföldön. A casting során azonban kiderül, hogy valójában pornófilm szereplőket keresnek. Júlia először visszautasítja az ajánlatot, de a karizmatikus holland pornó producer vonzalmat ébreszt benne és végül levetkőzik a kamera előtt. A videó felkerül az internetre, amit a bátyja talál meg. Júlia visszamegy a hotelba, hogy rávegye a producert, törölje le a felvételt. De a holland csak akkor hajlandó erre, ha a lány lefekszik vele. Júlia olyan döntést kénytelen meghozni, ami az egész életére kihatással lesz.

Csoma Sándor Casting című diplomafilmje a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE), valamint az Inforg M&M Film koprodukciójában jött létre, producere Mécs Mónika, Alföldi Nóra, Mesterházy Ernő, Mártonffy Zoltán, Dreisigger László, Deák Dániel és Bosnyák Miklós.

A film operatőre Balázs István Balázs, aki 2018-ban végzett az SZFE operatőr szakán Máthé Tibor osztályában. Korábban többek közt elnyerte az első Kovács László-Zsigmond Vilmos operatőri díjat a Wonder és Semmi sem történt című filmekért, 2019 elején pedig megkapta a legjobb operatőr díját az Európai Operatőrök Szövetségétől (IMAGO) a Casting című filmért. Ő Lóth Balázs Pesti balhé című vígjátékának, valamint Badits Ákos Űrpiknik című sci-fijének operatőre.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Friss film és sorozat