Ingyenesen nézhető Dudás Balázs két díjnyertes rövidfilmje Ingyenesen nézhető Dudás Balázs két díjnyertes rövidfilmje

Ingyenesen nézhető Dudás Balázs két díjnyertes rövidfilmje

A Két csík (2019) és a Welcome (2016) előkelő fesztiválköröket futott, akotóik most online is elérhetővé teszik: péntek délután 17 órától lehet megnézni mindkettőt a Vimeón. Alább a filmek!

A 30 perces Welcome rendezője harmadik munkája, egy 18 éves nemtörődöm fiú, Dávid történetét meséli el. Nyolc év távollét után Dávid és anyja a Vajdaságból visszaköltöznek Magyarországra, Dávid apjához. A történet előrehaladtával lassan fény derül Dávid titkos tevékenységére: pénzért menekülteket hoz át a határon, azért, hogy külföldre költözhessen.

A padovai bemutató után a film elnyerte a Friss Hús színészi díját, a BuSho fődíját és cinefestes kategóriája fődíját is, aztán számos nemzetközi fesztiválon versenyzett Brnótól Moszkváig, San Josétól Jerevánig. 2017-ben a Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle is vetítette, 2018-ban pedig elnyerte a Magyar Filmkritikusok Díját a rövidfilmes kategóriában.

Welcome from Hologram Film on Vimeo.

A félóránál kevéssel hosszabb Két csík egy szerelem portréja: Liza hiába várja, Gábor nem jön haza éjjel. Másnap Liza elmondja a nagy hírt, Gábor azonban nem úgy reagál, ahogyan azt a lány elképzelte. Ez akár fordulópont is lehetne kettőjük kapcsolatában. Lehet, hogy az is.

A film a BuSho Panoráma szekciójában debütált tavalyelőtt, a legjobb kisjátékfilm lett az Országos Függetlenfilm Fesztiválon, második helyezést nyert a Malteren és a Friss Hús is műsorába válogatta. További díjakat sepert be 2020-ban a Blue Danube-on, a Pannonfíling Mozgóképes Találkozón és a göcseji filmszemlén.

Két csík from Hologram Film on Vimeo.

Dudás Balázs 1989. november 06-án született Miskolcon. 2011-ben szerzett BA diplomát az Eszterházy Károly Főiskola Mozgóképkultúra és Médiaismeret szakán, majd 2012 és 2013 között kameraman szakon tanult a Budapesti Kommunikációs Főiskolán. 2015-ben filmrendező művész MA diplomát szerzett a Színház-és Filmművészeti Egyetemen.

Mindkét film operatőre Bántó Csaba, vágója Kővári Szabolcs Olivér volt, előbbi díjat is kapott a Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Fesztiválon a Két csíkért.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Friss film és sorozat