Horvát Lili filmje megkapta az első hollywoodi jelölését Horvát Lili filmje megkapta az első hollywoodi jelölését

Horvát Lili filmje megkapta az első hollywoodi jelölését

Közzétették az Independent Spirit Awards idei jelöltlistáját, és a legjobb külföldi film díjáért versenyző öt alkotás között ott van a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre is.

Horvát Lili a valóság és a képzelet határán játszódó szerelmesfilmje a harmadik magyar produkció, amelyet Independent Spirit Awardra jelöltek: 1988-ban Szabó István Hanussen, 2016-ban pedig a Nemes Jeles László rendezte Saul fia kapott jelölést – utóbbi el is nyerte a díjat.

A legjobb külföldi film kategóriában Horvát Lili filmje most a Bacurau című brazil-francia horrorral, a The Disciple című indiai zenés filmdrámával, a La nuit des rois című francia-elefántcsontparti-kanadai-szenegáli fantasy-drámával és a Quo Vadis, Aida? című, srebrenicai témájú háborús drámával versenyez.

„Horvát Lili sokfilmes rendezőket megszégyenítő magabiztossággal használja a filmnyelvet arra, hogy első pillanattól kezdve magával rántsa a nézőt a fantáziavilágába, amiben kifejezetten jó érzés elmerülni.” Teljes kritikánk itt.

A legjobb film „független Oscar-díjára” idén a First Cow, a Ma Rainey’s Black Bottom, a Minari, a Never Rarely Sometimes Always és a Nomadland esélyes.

A díjat 1985-ben alapították, az idei jelöléseket a YouTube-on jelentette be Olivia Wilde, Barry Jenkins és Laverne Cox. A díjakat április 22-én, három nappal az Oscar-gála előtt fogják kihirdetni.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Friss film és sorozat