Hetedik alkalommal is elstartolt az NFI Inkubátor Programja Hetedik alkalommal is elstartolt az NFI Inkubátor Programja

Hetedik alkalommal is elstartolt az NFI Inkubátor Programja

A Nemzeti Filmintézet programjában évente 10 pályakezdő csapat kap szakmai segítséget és anyagi támogatást első nagyjátékfilmes projektjéhez. A 7. Inkubátor Programba szeptember 30-ig lehet jelentkezni filmötlettel (treatment) és rövid szinopszissal.

A program célja a magyar film új hangjainak, friss tehetségeinek és időszerű témák feldolgozásának támogatása, alapelve, hogy az NFI a mozifilmekhez képest jóval kisebb költségvetést biztosít a produkcióknak, így a filmek megvalósításában jelentős szerepet kap az alkotói kreativitás.

Az Inkubátor Programra jelentkezhetnek diplomás, de egész estés filmet még be nem mutatott rendezők és azok is, akik rövidfilmjükkel nemzetközi fesztiválokon szerepeltek, valamint olyan alkotók, akik országos televízióban bemutatott rövidfilmeket rendeztek.

A beérkező pályázatok közül a szakmai előzsűri november elején 10 filmtervet választ ki, amelyeknek forgatókönyv-fejlesztését a filmintézet pályázati úton 2 millió forinttal támogatja. Az előzsűri a kiválasztás során ajánlást tesz arra, hogy az alkotások megvalósítására moziban vagy tévében, streamingen bemutatandó filmként kerüljön sor. A döntőbe került terveket a filmintézet fejlesztő csapata szakmai támogatással is segíti.  

Novembertől öt hónap áll az alkotók rendelkezésére a forgatókönyvek megírására, majd a döntősök tavasszal, a Pitch Fórumon mutathatják be filmterveiket szakmai közönség előtt. A felkészülést a Nemzeti Filmintézet Fast Forward Programjának workshopjai is segítik. A 10 döntős filmterv közül négyet a zsűri és egyet a meghívott szakmai közönség (rendezők, producerek, kritikusok, filmes szakemberek) választ ki. A kiválasztott filmek gyártására pályázati úton a játékfilmeknél 100 millió, a dokumentumfilmeknél 30 millió forintig nyújt támogatást az Inkubátor Program. A részletes pályázati kiírás elérhető a Nemzeti Filmintézet honlapján.

A 2015-ben életre hívott Inkubátor Program keretében mostanig 34 elsőfilmes csapat kapott gyártási támogatást – összegez az NFI közleménye.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Friss film és sorozat