Három magyar filmet díjaztak Lengyelországban Három magyar filmet díjaztak Lengyelországban

Három magyar filmet díjaztak Lengyelországban

A hétvégén zárult a 46. Lubusi Nyári Filmfesztiválon Łagówban.

Enyedi Ildikó Testről és lélekről című, korábban a Berlinale és a Sydney-i filmfesztiválok fődíjával jutalmazott különös szerelmi története Lengyelországból is díjjal tért haza. A Borbély Alexandra és Morcsányi Géza főszereplésével készült alkotás – amelyre Magyarországon mintegy 70 000-en váltottak mozijegyet, és a romániai mozikban is debütált – elnyerte 46. Lubusi Nyári Filmfesztivál Ezüst Szőlőfürt díját.

A szervezők különdíjjal méltatták a Thuróczy Szabolcs és Fenyvesi Zoltán főszereplésével készült Till Attila-filmet, a Tiszta szívvel-t.

Bereczki Csaba Soul Exodus című, klezmerzenészekről szóló alkotása, melyet a Magyar Filmakadémia A legjobb dokumentumfilm díjával tünteett ki idén tavasszal, külön elismerésben részesült Lagówban.

A nyugat-lengyelországi Lubusi vajdaságában idén 46. alkalommal megszervezett közép-európai filmfesztiválon ismét nagy számban szerepeltek a magyar produkciók. Június 26. és július 2. között látható volt Szász János négy filmje, A film mesterei című sorozatban, de Szabó István Mephistóját és Redl ezredesét, Pálfi György Hukkléját és Fábri Zoltán Magyarok című filmjét is műsorra tűzték Łagówban.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat