Harmadszor is lesz Film és Média Napok a BBTE-n Harmadszor is lesz Film és Média Napok a BBTE-n

Harmadszor is lesz Film és Média Napok a BBTE-n

Idén április 27. és 29. között szervezi meg a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Film és Média Intézete a Film és Média Napokat. A mozgóképes szakma gyakorlati megismertetése mellett a konferencia a tudomány-népszerűsítésre vállalkozik, és ezúttal az animációs filmre és a virtuális valóságra fekteti a hangsúlyt. 

A Magyar Film és Média Intézet vendége Kolozsváron Csuja László filmrendező, aki Nézz ki az ablakon címmel tart két részes forgatókönyvíró műhelyt csütörtökön és pénteken (április 27–28-án).

Keresztes Péter filmrendező és videó-újságíró a Háborúban nincs jó búcsú (2022) című, a PRIX CIRCOM nemzetközi televíziós fesztivál egyik különdíjával jutalmazott televíziós riportjával érkezik az egyetemi fesztiválra. Szakmai beszélgetésre kerül sor Ukrajna.most – filmen és médiában címmel; ez alkalommal levetítik Csuja László Kilenc hónap háború (2019) című díjnyertes dokumentumfilmjét is.

A Film és Média Napok szervezői idén két mesterkurzusra várják a középiskolásokat is: Animálok a lábamon címmel M. Tóth Géza Oscar-jelölt animációs filmrendező, egyetemi tanár, a KEDD animációs stúdió vezetője, illetve VR/360 fokos videókészítés címmel Kalamár Gábor egyetemi oktató tart foglalkozást.

A rendezvény célja a jelenlegi és a már végzett hallgatók szakmai eredményeinek bemutatása is: alumni-találkozót szerveznek az animáció vagy a VR területén alkotó Sándor Zsuzsával, Szitai Eszterrel és Simon Norberttel. Az esemény teljes ideje alatt, a Planetárium Caféban megtekinthető lesz Májai Zsolt harmadéves Filmművészet, fotóművészet, média szakos hallgató Anima című, egyéni fotókiállítása.

A rendezvény a Színház és Film Kar Ferdinánd utcai székhelyén (Regele Ferdinand u. 22–26., Central, 4. emelet.), valamint a Művész moziban (Egyetem u. 3.) zajlik, és élőben követhető a Magyar Film és Média Intézet hivatalos Facebook-oldalán.

A minden érdeklődő számára nyitott rendezvénysorozat részletes programja elérhető itt. Az esemény a 150 éves kolozsvári magyar egyetemi képzés ünnepségsorozatának a része.

 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc ezredforduló utáni westernfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc ezredforduló utáni westernfilmed?

Friss film és sorozat