Hajdu Szabolcs főszereplésével készül Prikler Mátyás második nagyjátékfilmje Hajdu Szabolcs főszereplésével készül Prikler Mátyás második nagyjátékfilmje

Hajdu Szabolcs főszereplésével készül Prikler Mátyás második nagyjátékfilmje

Télen kezdődik Prikler Mátyás Hatalom (Moc) című szlovák-magyar-cseh koprodukcióban készülő második nagyjátékfilmjének forgatása, Hajdu Szabolccsal a főszerepben.

A Hatalom főszereplője egy befutott politikus, aki egy ártatlan ember halálát okozó balesetbe keveredik, és próbálja eltűntetni a nyomokat. A film a kortárs demokráciák hátterében működő rejtett hatalmi gépezetet leplezi le, rámutatva a közszereplők álarca mögötti valós identitásra.

A forgatás novembertől 2020 februárjáig tart, és Budapesten, illetve több szlovákiai helyszínen zajlik. A forgatókönyvet Prikler Mátyás és Marek Leščák írta, az operatőr Pálos Gergely, a vágó Matej Beneš, a hangmérnökök Dušan Kozák, Tobias Potočný, a szereposztásban pedig Hajdu Szabolcs mellett Jan Kačer, Mihály Kormos, Attila Mokos, Éva Bandor és Lucia Kašová vesz részt.

Az 1 590 000 eurós költségvetést a szlovák audiovizuális alap, a Kultminor, a Magyar Nemzeti Filmalap, a cseh filmalap és a Kreatív Európa támogatta, a film a szlovákiai Mphilms gyártásában, a magyarországi Proton Cinema, a csehországi Negativ és a szlovákiai RTVS koprodukciójában készül.

(Film New Europe)

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Friss film és sorozat