Gyártástámogatást kapott Pálfi György új filmje Gyártástámogatást kapott Pálfi György új filmje

Gyártástámogatást kapott Pálfi György új filmje

A hang című Lem-adaptáció előkészítését, valamint az elsőfilmes Kostyál Márk és Herendi Gábor júliusban kezdődő forgatását támogatja legutóbbi határoztával a filmalap.

Pálfi György A hang címmel készülő mozifilmje a lengyel Stanislaw Lem Az Úr hangja (1968) című könyvének a feldolgozása lesz. A produkciónak 30 000 000 forint gyártás-előkészítési támogatást szavazott meg a Filmszakmai Döntőbizottság. A hang producere Pusztai Ferenc (KMH Film).

Meglepő vizuális koncepciójú felnőttéválás-történetnek ígérkezik a reklámfilmrendező, Kostyál Márk játékfilmes bemutatkozása, a Kojot, a határon túli színházakban játszó színészek főszereplésével készülő film ugyanis anamorf optikával készül. Csoboth Attila operatőr mellett a rendező is részese lesz az operatőri munkának. A Kojot nagyvárosi élettől feszült főszereplője egy váratlan örökség folytán egy dunántúli kis faluban kezd új életet, ahol telekspekulációs ügybe keveredik, és kénytelen harcba szállni a vidék kiskirályával. A forgatókönyvet Kostyál Márk ötletéből Lengyel Balázs, Lovas Balázs és a rendező közösen jegyzi. A Kojot 38 napig tartó, főként vidéki helyszíneken zajló forgatása július közepén kezdődik. A Megafilm produkciójában készülő film producere Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya. A filmalap 320 560 000 forinttal támogatja a 2016 őszén mozikba kerülő film gyártását.

2 078 000 000 forint támogatást kapott Herendi Gábor is a Kincsem munkacímen készülő film gyártásátra; a forgatás július végén kezdődik. A világhírű magyar versenyló történetét feldolgozó modern kalandfilm középpontjában Blaskovich Ernő magyar nemes és Otto von Oettingen osztrák főúr ádáz küzdelme fog állni.
Az 1848–49-es szabadságharcot követő Habsburg megtorlás éveinek Magyarországán és Európa legendás lóversenypályáin játszódó szövevényes cselekmény mozgatórugója a szerelem. Herendi Gábor legújabb filmjében az öntörvényű Blaskovich és Klára, Otto von Oettingen modern és felvilágosult lánya viharos kapcsolata, valamint Kincsem páratlan és mesébe illő pályafutása elevenedik meg. A forgatás fő helyszínei a dégi és a keszthelyi Festetics-kastély, az alagi lóversenypálya, valamint a bécsi Prater eredeti formájában megőrzött lóversenypályája lesz, amely az egykori események tényleges helyszíne volt.

A Kincsem című film forgatásán a hazai filmgyártásban szokatlanul magas számú statiszta működik közre. A lóversenyeken játszódó jeleneteket 10–15 kamera rögzíti majd. A Kincsem operatőre Szatmári Péter, producere Hutlassa Tamás és Herendi Gábor.

A magyar nyelven, magyar színészekkel készülő filmet az alkotók a ma is világszerte csodált Kincsemhez méltóan a hazai közönségen túl a nemzetközi mezőnybe szánják. Kincsemért rajongtak az európai uralkodói családok, mítosza Puskás Öcsiéhez és az Aranycsapatéhoz hasonlóan ma is ismert az egész világon.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Ma tölti a negyvenet Henry Cavill. Melyik a kedvenc szereped tőle?

Szavazó

Ma tölti a negyvenet Henry Cavill. Melyik a kedvenc szereped tőle?

Friss film és sorozat