Görög, francia és német fesztiválon is indul az Elfogy a levegő Görög, francia és német fesztiválon is indul az Elfogy a levegő

Görög, francia és német fesztiválon is indul az Elfogy a levegő

Moldovai Katalin első egészestés játékfilmje a torontói ősbemutató és három varsói díj után a héten Szalonikiben, néhány nappal később az Arrasi Filmfesztiválon, november második felében pedig a Mannheim-Heidelbergi Nemzetközi Filmfesztiválon versenyez.

„Nagyon örültünk, hogy novemberben több fesztiválra is beválogatták a a filmet – idézi Moldovai Katalint a filmet Magyarországon forgalmazó Mozinet ma délutáni sajtóközleménye. – A stábból nagyon sokan ott leszünk a 64. Thessaloniki Filmfesztiválon, már nagyon várjuk.”

A megtörtént eseményekből kiinduló Elfogy a levegő főszereplője, Ana (Krasznahorkai Ágnes) irodalmat tanít, diákjaival és kollégáival egyaránt jó a kapcsolata, a gimnázium megbecsült tanára. Az egyik szülő váratlanul feljelenti két 19. századi francia költő, Arthur Rimbaud és Paul Verlaine életéről szóló film ajánlása miatt, kifogásolva a két férfi közötti testi-lelki kapcsolatot. A tanárnő fellebbezése láncreakciót indít el, amelynek következtében a kollégái és a gimnázium igazgatónője is fokozatosan ellene fordulnak. Az egyre kíméletlenebb, a munkáját ellehetetlenítő eljárás nemcsak Ana egzisztenciáját, de minden emberi kapcsolatát próbára teszi.

A film a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával készült. Főszereplői Krasznahorkai Ágnes, Skovrán Tünde, Sándor Soma, Dimény Áron, Bölönyi Zsolt és Lőrinc Ágnes, forgatókönyvírója Palóczi Zita és Moldovai Katalin, executive producere Kovács Attila Béla, producere Muhi András és Moldovai Katalin volt. A filmet Táborosi András fényképezte, vágója Soltész Orsolya, zenéjét Cári Tibor szerezte.

A film november 24-én debütál a romániai mozikban a Filmtett Egyesület forgalmazásában, román felirattal, Fără aer címmel.
Címkék
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc ezredforduló utáni westernfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc ezredforduló utáni westernfilmed?

Friss film és sorozat