Genfi fesztiválon mutatnak be egy magyar tévésorozatot Genfi fesztiválon mutatnak be egy magyar tévésorozatot

Genfi fesztiválon mutatnak be egy magyar tévésorozatot

Elismert nemzetközi fórumon lesz A besúgó világpremierje: Szentgyörgyi Bálint tévésorozatának világpremierje a Genfi Nemzetközi Filmfesztiválon lesz, november 7-én.

„Alapvető alkotói misszómnak tekintem a hazám történetének átélhetővé tételét egy nyugat-európai közönség számára. Így hatalmas büszkeséggel és várakozással tölt el, A besúgó genfi debütálása” – idézi Szentgyörgyi Bálintot a produkció közleménye. 

A besúgó az HBO megrendelésére készült, világpremierjén és az azt követő közönségtalálkozón részt vesz író-rendezője, Szentgyörgyi Bálint és producere, Závorszky Anna. A nyolc részes sorozat társrendezője Mátyássy Áron és Miklauzic Bence, HBO-s producere Závorszky Anna mellett Jonathan Young, gyártója, a Proton Cinema részéről pedig Petrányi Viktória.

A sztori 1985-ben, a politikai változások küszöbén álló, kommunista Magyarországon játszódik. A húszéves Geri szíve tele van izgalommal és várakozással; Budapestre költözik, hogy a Gazdaságtudományi Egyetemen tanuljon. Kollégiumi élete első napján csatlakozik egy csapat demokratikus ellenzéki fiatalhoz, akik tüntetéseket szerveznek a kommunista rendszer ellen. A csoportot Száva Zsolt, a karizmatikus fiatal diák vezeti, aki hamarosan Geri legjobb barátja lesz. A vidéki srác élete egy pillanat alatt megváltozik a gyönyörű lányok, bulik és politikai viták hatására. Geri azonban súlyos titkot őriz. Az Állambiztonság besúgója, akinek nincs választása: ha életben akarja tartani súlyosan beteg öccsét, akkor szüksége van az állam által biztosított gyógyszerre...

Kép A besúgó című tévésorozat szereplőiről

A sorozat főbb szerepeiben olyan tehetséges fiatal színészek láthatóak, mint Váradi Gergely (Guerilla, Fekete kecske), Patkós Márton (Napszállta, Kincsem), Szász Júlia (Seveled, Bátrak földje), Szőke Abigél (Akik maradtak), Lengyel Benjámin (Űrpiknik, Szép csendben), Varga Ádám (A Tanár, Alvilág, Viharsarok), Hermányi Mariann (Toxikoma), Borbély Richárd (Korhatáros szerelem, Mintaapák), Márkus Luca (Egynyári kaland, Drága örökösök) és Vas Judit Gigi. A tapasztalt művészgenerációt Thuróczy Szabolcs (Aranyélet, Drakulics elvtárs), Mácsai Pál (Terápia), Funtek Frigyes (Eszmélés, Randevú Budapesten), Radnay Csilla (Nyitva), Szabó Simon (Megdönteni Hajnal Tímeát), Gyabronka József (Lajkó – Cigány az űrben, Kincsem), Znamenák István (Aranyélet, Terápia, Drakulics elvtárs), Ördög Tamás (a Dollár Papa Gyermekei színi társulat vezetője) és Hajdu Szabolcs (Ernelláék Farkaséknál) képviseli.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Friss film és sorozat