Februárban rendezik a JFF Online Japán Filmfesztivált Februárban rendezik a JFF Online Japán Filmfesztivált

Februárban rendezik a JFF Online Japán Filmfesztivált

A Japán Alapítvány Budapesti Iroda február 14. és 27. között rendezi meg a JFF Online Japán Filmfesztivált. A fesztivál időtartama alatt 20 japán alkotás lesz ingyenesen elérhető Magyarország teljes területén, eredeti nyelven, magyar és angol felirattal. A kínálatban szerepel több, kritikusok által is elismert díjnyertes munka, valamint más szórakoztató filmek.

2022 februárjában olyan alkotásokat nézhetnek meg az érdeklődők, mint Kurosawa Akira A vihar kapujában című klasszikusa, vagy Japán egyik legígéretesebb női rendezőjének, Nishikawa Miwanak a Szabad levegőn című filmje. Utóbbi a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütált, és több nemzetközi felsztiváldíjat is elnyert. A cselekmény középpontjában egy börtönből szabadult jakuzatag áll, a film Saki Ryuzo Naoki-díjas szerző egyik művének adaptációja.

Az idei kínálatban megtalálható még az Edo-korban játszódó Mio szakácskönyve, a 2015-ös első mesterséges intelligencia és ember között zajló sakkmérkőzést feldolgozó Awake, valamint a mai japán nők életét bemutató Arisztokraták című dráma is. A klasszikusok mellett számos friss alkotás, anime és dokumentumfilm is megtekinthető az érdeklődők számára.

A Japán Alapítvány Budapesti Iroda igazgató asszonya, Fuji Mami nagyon örül, hogy a magyar közönség megismerheti a japán alkotásokat, méghozzá magyar felirattal, továbbá reméli, hogy a filmeket látva a nézők közelebb érezhetik magukat a szigetország kultúrájához.

2 február 14. és 27. között mind a 20 alkotás a következő weboldalon lesz elérhető: https://jff.jpf.go.jp/watch/jffonline2022/hungary/. A filmek minden nap, a lejátszástól számított 48 órán belül akár többször is megtekinthetőek.

Az alapítvány elsődleges célja a nemzetközi kulturális kapcsolatok kiépítése világszerte, a japán nyelv és kultúra népszerűsítése, a népek közötti kölcsönös megértés elősegítése. A Budapesti Iroda 1991-ben alapult, a több mint 20 országot érintő JFF Online Japán Filmfesztivál 2020. novemberében került először megrendezésre.

További részletek megtalálhatók a Japán Alapítvány honlapján.

Az írás a Filmtett gyakornoki programjában készült.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Friss film és sorozat