Elhalasztották a Primanimát Elhalasztották a Primanimát

Elhalasztották a Primanimát

A Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál szervezői a jelenlegi járványügyi történéseket figyelembe véve úgy döntöttek, hogyelhalasztják és várhatóan jövő tavasszal rendezik meg a fesztivál 9. kiadását.

Noha idén egyébként is átméretezett fesztivált terveztek, ahol kizárólag kis létszámú csoportok látogathatták volna a vetítéseket, a járvány második hulláma miatt a Primanima szervezői az elhalasztást tartják az egyetlen felelős döntésnek – közölték tegnap az esemény honlapján.

A fesztivál idei kiadására rekordszámú, közel 1800 nevezés érkezett, háromszor annyi, mint az előző években. A nevezéseket a kilenc fős előzsűri több, mint két hónapi munkával dolgozta fel. A gyermekfilmes versenyprogramot már közzétették, a fesztivál további filmjeinek listáját, a következő hetekben hozzák nyilvánosságra. „Rengeteg inspiráló alkotás érkezett fiatal animációs alkotóktól, ezért a Primanima csapata fontosnak tartja, hogy ezekre az értékes filmekre még a jövő tavaszra halasztott fesztivál előtt is figyelmet fordítson” – írják a szervezők, akik azt ígérik, hogy a tavasz előtt is animációs híreket és interjúkat tesznek majd közzé a fesztivál közösségi oldalain, illetve kiebb volumenű programokat (filmklub, online fórumok) szerveznek, főképp a budaörsi BABtérben.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Friss film és sorozat