Díjat kap Enyedi Ildikó a pöstyéni Cinematikon Díjat kap Enyedi Ildikó a pöstyéni Cinematikon

Díjat kap Enyedi Ildikó a pöstyéni Cinematikon

Enyedi Ildikó kapja a Cinematik filmfesztivál Respekt nevű díját.

A Cinematik filmfesztivál 16. évadának hagyományosan a felvidéki fürdőváros, Pöstyén ad otthont szeptember 14. és szeptember 19. között. A pozsonyi filmszemle szüneteltetése óta ez a legnagyobb ilyen jellegű rendezvény Szlovákiában.

A Nagyító alatt nevű, versenyen kívüli szekció idén a magyar filmre összpontosít, s a szekción belül az életműdíjjal értékelt Enyedi Ildikó több alkotását is bemutatják. A fesztivál látogatói többek közt az Arany Medve-díjas Testről és lélekről-t nézhetik meg, illetve vászonra kerül az idén Cannes-ban bemutatott A feleségem története is – utóbbi szlovákiai premierje ezen a fesztiválon zajlik.

A több kísérőrendezvénnyel közösen tartandó Cinematik fesztiválon 98 filmet mutatnak be, ezek közül 91 egész estés alkotás. A fesztivál nyitófilmjének a szervezők az idén a kassai születésű rendező, Kerekes Péter legújabb filmjét, a Cenzort választották. A fesztiválnak idén is két versenyszekciója lesz. A Cinematikon a játékfilmek versenyében mások mellett Andrej Koncsalovszkij filmjét, a Kedves elvtársak!-at és Jasmila Žbanić alkotását, a Quo vadis, Aida?-t is vetítik.

A járványhelyzetre való tekintettel még kérdéses, hogy kik látogathatnak el a fesztiválra. Ezzel összefüggésben Tomás Klenovsky, a fesztivál igazgatója a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnek azt mondta: amennyiben a jövő hétig nem változik a város járványügyi besorolása, akkor a koronavírus-fertőzésen átesettek, a negatív tesztel rendelkezők, illetve a beoltottak látogathatják meg a fesztivált, ellenben, ha a város besorolása a jelenleginél rosszabb lesz, akkor csak a koronavírus ellen beoltottakat fogadják majd – írja az MTI.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Friss film és sorozat