Csáki László Ebolaja nyerte el az idei KAFF fődíját Csáki László Ebolaja nyerte el az idei KAFF fődíját

Csáki László Ebolaja nyerte el az idei KAFF fődíját

A rendezvény nagydíját, és az azzal járó egymillió forintot Csáki László, a My name is Boffer Bings című film rendezője kapta. A kecskeméti filmszemlével párhuzamosan zajló 3. Szabad Animációs Filmkészítők Találkozójának (SzAFT) két díját a Filmtett-táborban készült filmek vitték el.

Szombat este díjátadó gálaesttel zárul a 11. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF), valamint az azzal egy időben rendezett 8. Nemzetközi Animációs Játékfilm Fesztivál és az amatőr alkotók munkáit megmérettető 3. SzAFT Kecskeméten. A záróesten a nemzetközi zsűri elnöke, Kinoshita Sayoko, a Hiroshimai Animációs Filmfesztivál igazgatója rövid értékelőjében hangsúlyozta: a magyar animáció magas szintet képvisel a világon.

A filmeket a nemzetközi zsűri mellett országos diákzsűri, a kecskeméti iskolák tanulóiból összeállított gyermekzsűri, valamint a Kecskeméti TV nézői is értékelhették.

A fesztivál versenyprogramjába a csaknem 500 nevezett alkotás közül az előzsűri 30 ország 159 animációs filmjét válogatta be. Az idei szemle mottója az „Animáció határok nélkül” volt, amely a magyar és az európai újdonságok vetítése mellett arra is vállalkozott, hogy betekintést nyújtson az ázsiai animációs művészetbe.


A 11. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál, a 8. Nemzetközi Animációs Játékfilm Fesztivál, és a 3. Szabad Animációs Filmkészítők Találkozójának összes díja


A legjobb televíziós animációs játékfilmért járó 2000 eurós díjat A gruffaló gyermeke (The Gruffalo’s Child) című angol film kapta (r. Weiland Johannes és Heidschötter Uve). A zsűri kiemelt dicséretben részesítette Jankovics Marcell Az ember tragédiája című filmjét.

A legjobb egészestés filmért járó 2000 eurós díjat A festmény (Le tableau) című film rendezője, Jean-Francois Laguionie kapta. Kecskemét város 2500 eurós díját a Ráncok (Wrinkles) című film érdemelte ki, rendezője Ignacio Ferreras.

A SzAFT harmadik díját a marosvásárhelyi Láng Orsolya Philemon és Baucis című animációs filmje nyerte el, a közönség pedig a csíkszeredai Búzás Anna Final Cut című munkáját értékelte a legjobbnak. Mindkét film a tavalyi Filmtett-alkotótáborban készült.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Friss film és sorozat