Balázs István Balázs nyerte az Európai Operatőrök Szövetségének díját Balázs István Balázs nyerte az Európai Operatőrök Szövetségének díját

Balázs István Balázs nyerte az Európai Operatőrök Szövetségének díját

Balázs István Balázs nyerte a legjobb operatőr díját a Casting című filmért az Európai Operatőrök Szövetségétől, közölte a Magyar Nemzeti Filmalap. Az ifjú szakember áprilisban kezdi forgatni első mozifilmjét, a Lóth Balázs rendezésében készülő Pesti balhét.

A Casting a filmalap támogatásával, a Budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen készült 28 perces diplomafilm Csoma Sándor rendezésében. A film a 18 éves Júlia története, aki egy szegény bányavárosban él bátyjával. Egyik nap szerencsét próbál egy modell castingon annak reményében, hogy új életet kezdhet majd külföldön.

Csoma Sándor diplomafilmje az Inforg-M&M Film gyártásában készült 2018-ban, producere Mécs Mónika, Muhi András, Bosnyák Miklós és Alföldi Nóra.

Az IMAGO mintegy 4000 szakembert tömörítő nemzetközi operatőri szövetség, amely a világ 49 országának szakembereit fogja össze. A diplomafilm kategóriába idén 27 ország neves filmes egyetemeiről érkeztek a nevezések. A zsűri tagja volt többek között Roger Deakins (Sicario, Skyfall, Fargo) Oscar-díjas operatőr, aki Magyarországon forgatta a Szárnyas fejvadász 2049-et (Blade Runner 2049).

Balázs István Balázs 2018-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem operatőr szakán Máthé Tibor osztályában, és elnyerte az első Kovács László és Zsigmond Vilmos operatőri díjat a Wonder és Semmi sem történt című filmekért. Jelenleg első mozifilmjére készül, mely Lóth Balázs Filmalap támogatással készülő Pesti balhé című filmje lesz.

Az IMAGO díjakat március 16-án adják át Belgrádban a Jugoslovenska Kinotekában.

(közlemény)

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Friss film és sorozat