Az Elfogy a levegő a magyar filmkritikusok idei kedvence Az Elfogy a levegő a magyar filmkritikusok idei kedvence

Az Elfogy a levegő a magyar filmkritikusok idei kedvence

Moldovai Katalin filmje kapta a filmkritikusok B. Nagy László-díját a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) Film- és tévékritikus szakosztályának és a Magyar Filmművészek Szövetsége filmkritikus szakosztályának ma délutáni díjátadóján. Püsök Botond filmje a dokumentumfilmes szekcióban nyert.

Az Elfogy a levegő egy színészi díjat is kapott: főszereplője, Krasznahorkai Ágnes elnyerte a legjobb női főszereplőnek járó díjat.

A legjobb dokumentumfilm díján a Túl közel (r. Püsök Botond) és a Falling (r. Gyimesi Anna) osztozik. A magyar kritikusok szerint az elmúlt év legjobb animációs filmje a Cannes-ban is díjazott 27 (r. Buda Flóra Anna), legjobb kisjátékfilmje pedig a Mária Terézia szül című film kapja (r. Cibulya Nikol).

A legjobb férfi főszereplő díját Hajduk Károly kapta a Mesterjátszmában nyújtott alakításáért. A két mellékszereplői díj Hatházi Rebekáé (Magyarázat mindenre) és Kálid Artúré (Éger, A másik érintése) lett.

Operatőri díjat kapott M. Deák Kristóf a Látom, amit látsz és a Cicaverzum fényképezéséért.

Különdíjban részesült a Budapest siló (r. Paczolay Zsófia) és a Műanyag égbolt (r. Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta).

A legjobb rendezés díját Szabó Mátyás kapta a Látom, amit látsz című, első nagyjátékfilmjéért. A legjobb forgatókönyv díját Reisz Gáboré és Schulze Éváé lett a Magyarázat mindenre című filmért – utóbbi életműdíjban részesült „sok évtizedes kimagasló művészi munkájáért”.

A magyar kritikusok Árvai Jolán Díját idén Petrányi Viktória producer kapta.

 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc ezredforduló utáni westernfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc ezredforduló utáni westernfilmed?

Friss film és sorozat