Átírhatják a Van Gogh-filmet Átírhatják a Van Gogh-filmet

Átírhatják a Van Gogh-filmet

Készen állnak átgondolni a bemutatásra váró Van Gogh-film végét az alkotók a festő haláláról szóló új teóriák miatt, amelyek szerint nem öngyilkos lett, hanem megölték.

A Van Gogh című film az első angol nyelvű alkotás, amely A nap szerelmese óta készült. Azt a filmet 1956-ban Kirk Douglas főszereplésével forgatták az impresszionista irányzat egyik legjelentősebb alakjának életéről.

Steven Naifeh és Gregory White Smith frissen megjelent könyvében azt állította, a bizonyítékok arra utalnak, hogy a művész nem öngyilkos lett, hanem véletlenül lelőtték pisztollyal játszó kamaszok.

„Az újonnan felszínre került fejlemények nyomán filmünk vége még nem eldöntött" – fogalmazott Kiry Madallo Sesay producer. Mint elmondta, a stábból még senki sem olvasta az új életrajzi kötetet, és nem léptek kapcsolatba a szerzőkkel, akiknek állítását alaposan megvizsgálják majd. „Ha már összegyűjtöttük a tényeket, megvitatjuk őket a munkánkat segítő Van Gogh-szakértők nemzetközi csoportjával, majd döntést hozunk a film végéről" – tette hozzá.

Naifeh és Smith párosa 1991-ben Pulitzer-díjat kapott Jackson Pollock amerikai festő életéről szóló könyvéért. Legújabb munkájuk azonban vitát kavart a művészvilágban. Szerintük Van Gogh azért beszélt öngyilkosságról haldoklás közben, hogy megvédje a fiatalokat.

(MTI)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat