Anca Damian új animációs filmje a cannes-i Filmvásárban mutatkozik be Anca Damian új animációs filmje a cannes-i Filmvásárban mutatkozik be

Anca Damian új animációs filmje a cannes-i Filmvásárban mutatkozik be

Elkészül a május 14. és 25. között zajló cannes-i filmfesztiválra Anca Damian román-francia-belga koprodukcióban forgatott animációs filmje, a Marona’s Fantastic Tale, amelyet a Filmvásár keretében mutatnak be, mielőtt továbbutazna Annecy-ba, a nemzetközi animációs filmfesztiválra.

A francia nyelvű Marona’s Fantastic Tale forgatókönyvét Anca Damian ötlete alapján, a fia, Anghel Damian írta, főszereplője egy kedves kiskutya, aki egyik gazdától a másikig költözve csodálatos utazásra hívja a nézőt. Az alkotáshoz használt 2D-s és 3D-s animáció Franciaországban, Romániában és Belgiumban készült, a karakterdesignt Brecht Evens, a háttértervezést Gina Thorstensen és Sarah Mazetti felügyelte.

Az Aparte Film (producer Anca Damian), a Sacrebleu Productions (producer Ron Dyens) és a Minds Meet (producer Tomas Leyers) gyártásában készülő filmet az Eurimages, a Román Filmközpont (CNC), a Francia Filmközpont, több francia és belga regionális filmalap is támogatta, emellett Belgiumban közvetett állami filmtámogatást is nyert. A film költségvetése 2,7 millió euró, írja a Film New Europe.

A film Romániában 2019 novemberében, Franciaországban decemberben kerül mozikba. Anca Damiant a filmért az év európai rendezője címre jelölték a márciusi Cartoon Movies pitching fórumon.

A román filmrendező időközben a The Island című 85 perces animációs musicaljén is dolgozik, amely egy fordított Robinson Crusoe-történet Ada Milea és Alexander Balanescu Gellu Naum színdarabja alapján íródott musicaljének feldolgozásával. A román-belga koprodukcióban készülő The Island várhatóan 2021-ben kerül moziba.

(Film New Europe)

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Friss film és sorozat