Anca Damian új animációs filmje a cannes-i Filmvásárban mutatkozik be Anca Damian új animációs filmje a cannes-i Filmvásárban mutatkozik be

Anca Damian új animációs filmje a cannes-i Filmvásárban mutatkozik be

Elkészül a május 14. és 25. között zajló cannes-i filmfesztiválra Anca Damian román-francia-belga koprodukcióban forgatott animációs filmje, a Marona’s Fantastic Tale, amelyet a Filmvásár keretében mutatnak be, mielőtt továbbutazna Annecy-ba, a nemzetközi animációs filmfesztiválra.

A francia nyelvű Marona’s Fantastic Tale forgatókönyvét Anca Damian ötlete alapján, a fia, Anghel Damian írta, főszereplője egy kedves kiskutya, aki egyik gazdától a másikig költözve csodálatos utazásra hívja a nézőt. Az alkotáshoz használt 2D-s és 3D-s animáció Franciaországban, Romániában és Belgiumban készült, a karakterdesignt Brecht Evens, a háttértervezést Gina Thorstensen és Sarah Mazetti felügyelte.

Az Aparte Film (producer Anca Damian), a Sacrebleu Productions (producer Ron Dyens) és a Minds Meet (producer Tomas Leyers) gyártásában készülő filmet az Eurimages, a Román Filmközpont (CNC), a Francia Filmközpont, több francia és belga regionális filmalap is támogatta, emellett Belgiumban közvetett állami filmtámogatást is nyert. A film költségvetése 2,7 millió euró, írja a Film New Europe.

A film Romániában 2019 novemberében, Franciaországban decemberben kerül mozikba. Anca Damiant a filmért az év európai rendezője címre jelölték a márciusi Cartoon Movies pitching fórumon.

A román filmrendező időközben a The Island című 85 perces animációs musicaljén is dolgozik, amely egy fordított Robinson Crusoe-történet Ada Milea és Alexander Balanescu Gellu Naum színdarabja alapján íródott musicaljének feldolgozásával. A román-belga koprodukcióban készülő The Island várhatóan 2021-ben kerül moziba.

(Film New Europe)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat