Amerikai alkotás nyerte az Arany BuSho-díjat Amerikai alkotás nyerte az Arany BuSho-díjat

Amerikai alkotás nyerte az Arany BuSho-díjat

Szombat este adták át az agusztus 27. és 31. között Budapesten zajló 15. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál díjait. A fesztivál fődíját, az Arany BuSho-díjat egy amerikai alkotás, Claire Fowler Salam című filmje nyerte, de magyar filmek is kaptak elismerést.

A fődíjas film egy szíriai származású nőről szól, aki sofőrként dolgozik a New York-i éjszakában, miközben életbe vágó hírekre vár szülőföldjéről. Az Ezüst BuSho-díjat a francia Matthieu Maunier-Rossi kapta a Three Blades című kisfilmjéért, amely három Haitin élő szereplőt követ, akik között egyre nagyobb feszültség alakul ki. A bronzot Lőrincz Nándor és Nagy Bálint egysnittes filmje, a Felülnézet nyerte el.

Felülnézet

Átadták a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának 500 ezer forintos díjait is: a legjobb magyar animációs film különdíját Tóth Luca rendezése, a Lidérc úr nyerte, a legjobb magyar fikciós film pedig Szeleczki Rozália alkotása, a Rozgonyiné lett.

Magyar színész, Fazakas Bendegúz is díjat kapott a Szövényi-Lux Balázs Katapult című filmjében játszott szerepéért, Buda Anna Flóra Entrópia című animációs filmjét pedig a diákzsűri díjazta. Regős Ábel Bérlők című egypercese Sopron város díját kapta.

A díjazottak teljes listája ide kattintva érhető el.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Friss film és sorozat