A romániai mozikban is sziporkázni fog a Seveled humora A romániai mozikban is sziporkázni fog a Seveled humora

A romániai mozikban is sziporkázni fog a Seveled humora

Október 16-án, pénteken kerül a mozikba Romániában a Seveled című vígjáték, az elmúlt év legnézettebb magyar filmje.

A film romániai „mozikörútja” péntek este 8 órakor kezdődik a kolozsvári Győzelem (Victoria) Moziban. A következő napokban látható lesz öt további városban is: Besztercén (Dacia Kulturális Központ), Brassóban (Cinema One), Szatmáron (Cinema One és CINEPLEXX Szatmár), Marosvásárhelyen (CINEPLEXX Marosvásárhely, Művész Mozi), valamint Sepsiszentgyörgyön (Művész Mozi). A filmet Romániában forgalmazó Filmtett Egyesület tervei szerint a filmet Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen és Kézdivásárhelyen is műsorra tűzik a mozik. A vetítések pontos programja a járványhelyzettől függ, kérjük, kövessék figyelemmel a helyi moziműsort!

Seveled Romániában

A Seveled bonyodalma egy kegyes hazugság. Elsőre jó ötletnek látszik: Gergő, a csajozógép filmkritikus szeretne beteg édesanyja kedvében járni, és a jó ügy érdekében hazudik egy nagyot. Csak egyetlen egyet: beviszi hozzá a kórházba a szomszédját, a nagyszájú exsztriptíztáncosnőt, akinek van egy nagy előnye: öt hónapos terhes. Az unokamániás anyuka boldogan látja, hogy a fia révbe ért, elbúcsúzik mindenkitől – és meggyógyul. Ettől kezdve Gergő és Saci kénytelen újabb és újabb hazugságokkal tartani a frontot. Bár alig bírják egymást elviselni, ha jön a „nagyi”, úgy tesznek, mintha boldog, fiatal pár volnának. Az átverések persze sosem tökéletesek, és a bonyodalom Saci pocakjával együtt terebélyesedik: pedig előbb-utóbb meg kell születnie a megoldásnak.

A film rendezője, Orosz Dénes otthonosan mozog a könnyed romantikus vígjáték műfajában: a Poligamy és a Coming Out után ez a harmadik alkotása ugyanebben a műfajban. A Seleved parádés szereposztásában Mészáros Béla, Tenki Réka, Básti Juli, Cserhalmi György, Bodrogi Gyula és Rezes Judit látható. A filmet 2019-ben mutatta be Magyarországon.

A Seveledet minden helyszínen eredeti magyar nyelven és román felirattal vetítjük.

Seveled Romániában

A film romániai forgalmazásának elindítását lehetővé tette az Országos Vészhelyzeti Bizottság tegnap esti határozata, ami szerint a mozik belső terei országszerte újranyithatnak, illetve nyitva tarthatnak a következő feltételeknek megfelelően: 50%-os kapacitással működhetnek, ha a lakosság covid-19-fertőzöttsége helyi szinten nem haladja meg az 1,5 ezreléket, illetve 30%-os kapacitással működhetnek, ha a  lakosság covid-19-fertőzöttsége helyi szinten nem haladja meg az 3 ezreléket. Ha a zónában 1000 lakosonként 3-nál több beteget regisztrálnak, a mozik is kénytelenek zárva tartani.

Seveled Romániában

A kolozsvári székhelyű Filmtett Egyesület 2016 óta foglalkozik filmforgalmazással, célja évente két-három magyar filmet bemutatni a romániai mozikban, hogy a helyi közönség ne csak fesztiválok alkalmával, hanem a „hétköznapokon” is találkozhasson a magyar filmkultúra legfrissebb gyöngyszemeivel. Az egyesület forgalmazói portfóliója mostanig 12 filmet foglal magába.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Friss film és sorozat