A Mephisto színésze vidéki orvosként tér vissza Szabó István új filmjében A Mephisto színésze vidéki orvosként tér vissza Szabó István új filmjében

A Mephisto színésze vidéki orvosként tér vissza Szabó István új filmjében

Február végén kerül a magyarországi mozikba Szabó István új filmje, a Zárójelentés, amelyen az Oscar-díjas rendező korábbi meghatározó alkotótársaival, Klaus Maria Brandauerrel, Eperjes Károllyal és Koltai Lajos operatőrrel dolgozott.

A történet főhőse Stephanus professzor (Klaus Maria Brandauer), az elismert kardiológus, akit váratlanul nyugdíjaznak. A doktor még nem szeretne elszakadni hivatásától, ezért hazaköltözik a szülőfalujába, ahol körzeti orvosként kezd dolgozni. Itt újra találkozik gyerekkori szerelmével (Kerekes Éva) és legjobb barátjával, ám nem feledkezhet bele a múltidézésbe, ugyanis kisstílű, ártalmas politikai csatározásokba keveredik, és saját kárán kénytelen megtanulni, hogy a múlt kísérteteivel csak akkor számolhat le, ha szembenéz velük.

A főszereplők mellett a filmben Stohl András, Kerekes Éva, Udvaros Dorottya, Bálint András Csákányi Eszter, Szirtes Ágnes, Csomós Mari, Andorai Péter, Orosz Ákos és Börcsök Enikő játszik. A Szabó István forgatókönyve alapján készült film producere Sándor Pál és Tőzsér Attila.

A filmet február 27-től vetítik az InterCom forgalmazásában.

(közlemény)

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Friss film és sorozat