A legjobb nyitóhétvégi bevétellel indított Észak-Amerikában a Godzilla vs. Kong A legjobb nyitóhétvégi bevétellel indított Észak-Amerikában a Godzilla vs. Kong

A legjobb nyitóhétvégi bevétellel indított Észak-Amerikában a Godzilla vs. Kong

A járványidőszak legjobb nyitóhétvégi bevételével debütált az észak-amerikai mozikban a Godzilla vs. Kong: hétvégén 32,2 millió dollárért, szerdai bemutatója óta 48,5 millió dollárért váltottak rá jegyet.

A Warner Bros. és a Legendary Entertainment filmjének eredménye azért is látványos, mert a film elérhető az HBO Max előfizetői számára is külön díj nélkül. Az előző nyitóhétvégi – háromnapos jegybevételi – rekordot még karácsonykor a Wonder Woman 1984 érte el 16,7 millió dollárral.

A Godzilla vs. Kong nagyot kaszált eddig globálisan is, 285,4 millió dollárt hozott 10 nappal ezelőtti bemutatója óta a nemzetközi piacokon.

A Godzilla Kong ellen [...] szinte felüdülést jelent – bár továbbra sem vitte túlzásba a karakterdrámát, a pusztítás ezúttal is gigantikus, emiatt pedig két óra után meglehetősen súlytalan is. De legalább ezúttal már napfényben is láthatunk titán-harcot, s az a kevés, ami az emberekből is belefér, már legalább nem fejfájdítóan buta, és néha még a látványvilág is túlmutat a sablonokon. A sztori ugyan nincs túlbonyolítva, de azért nem csak kifogásnak érződik: Godzilla látszólag ok nélkül ismét felbukkan a tenger mélyéről, hogy összeromboljon pár épületet, ezért egy Apex nevű cég által felbérelt tudós, Nathan Lind (Alexander Skarsgård) fogja magát és az ismerőse, Ilene Andrews (Rebecca Hall) 100 méteres gorilláját, hogy elmenjenek a Föld középpontjába, ahonnan állítólag ezek a marhanagy titánok előmásztak, hogy megkeressenek egy olyan erőforrást, ami esélyt adhat az embereknek a pusztító szörnyek ellen – írtuk néhány napja a filmről. Teljes kritikánk itt.

David A. Gross, a Franchise Entertainment Research elemző cég szakembere a „még mindig nehéz körülmények ellenére” nagyon erős nyitásnak nevezte az eredményt. A moziknak ugyanis alig több mint fele működik ismét, közülük sok csak korlátozott nézőszámmal fogadja közönségét a koronavírus-járvány elleni előírásoknak megfelelően.

A Sony Pictures The Unholy című horrorfilmje végzett a kasszasikerlista második helyén igen szerény eredménnyel, 3,2 millió dollárral. Éppen csak megelőzte a Universal stúdió Bob Odenkirk főszereplésével készült Senki című akcióthrillerét, amelyre hárommillió dollárért váltottak jegyet a nézők.

(MTI, Variety)

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Friss film és sorozat