A filmintézet megszüntette a Forgatókönyv-fejlesztési Igazgatóságot A filmintézet megszüntette a Forgatókönyv-fejlesztési Igazgatóságot

A filmintézet megszüntette a Forgatókönyv-fejlesztési Igazgatóságot

Átszervezés zajlik a Nemzeti Filmintézetnél, eltűnt a honlapjukról a Forgatókönyv-fejlesztési Igazgatóság – szúrta ki a 24.hu.

A hírportál megkeresésére az NFI ezt a magyarázatot adta: „A hatékonyabb feladatellátás céljával integrálta a Nemzeti Filmintézet a korábbi Forgatókönyv-fejlesztési igazgatóságot a Gyártás támogatási igazgatóságba. Valójában eddig is a Gyártás támogatási igazgatóság felügyelte a teljes támogatási folyamatot a forgatókönyv-fejlesztéstől kezdve az egyes támogatási szakaszok elszámolásáig.” 

„Helyet cserélt” a Filmszakmai Döntőbizottság egyik tagja, Fonyódi Tiboraki megszűnéséig a Forgatókönyv-fejlesztési Igazgatóságot vezette – és Benkő Orsolya a Televíziós Döntőbizottság tagja: „A döntőbizottságok összetételében a változás technikai jellegű. Az elmúlt időszakban a Filmintézet a televíziós filmtervek fejlesztésére is pályázati lehetőséget nyitott a filmelőállítóknak, ennek megfelelőn a mozifilm fejlesztőkkel párhuzamosan munkába állt a televíziós projektek fejlesztő csapata – idézi az NFI közlését a 24.hu. – Ennek tükrében a fejlesztett pályázatok elbírálásánál logikus fejlemény, hogy egy adott projektről ne a korábbi fejlesztését vezető szakember hozzon döntést, hanem az a szakember, aki a fejlesztési folyamatot nem ismerve, csak magára a filmtervre tud koncentrálni a támogatási döntés meghozatalakor”.

(24.hu)

 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc ezredforduló utáni westernfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc ezredforduló utáni westernfilmed?

Friss film és sorozat