A Fantasportón díjazták Az Úr hangját A Fantasportón díjazták Az Úr hangját

A Fantasportón díjazták Az Úr hangját

Pálfi György Az Úr hangja című legutóbbi filmje nyerte a legjobb speciális effektek díját a portugáliai Fantasporto filmfesztiválon szombat este Portóban.

A filmet támogató Magyar Nemzeti Filmalap közleménye szerint a KMH Film és a kanadai Quite Revolution Pictures koprodukciójában készült alkotás Stanislaw Lem regénye alapján készült, az eredeti mű gondolatvilágát adaptálja egy napjainkban játszódó, izgalmas családi krimi keretei közé.

A film harmincas évei végén járó főhőse egy dokumentumfilmben felismerni véli a hetvenes években disszidált, és azóta nem látott apját. Felkeresi őt Amerikában, és a találkozás számtalan élményt, fordulatot, tanulságot hoz a fiatalember és apja életébe, ennek a találkozásnak köszönhető az is, hogy a világ értesül arról: az univerzum megszólalt, nem vagyunk egyedül a világmindenségben.

Az Úr hangja című film visual effects supervisora Juhász Csaba volt. A magyarországi mozik a rangos tokiói filmfesztiválon tartott világpremiert követően december végén tűzték műsorra Pálfi György filmjét.

Portugália patinás nemzetközi seregszemléje, az idén 39. alkalommal és 54 ország részvételével megrendezett Fantasporto „Magyar fókusz – Az új generáció” címmel különprogramot szentelt a hazai alkotóknak, melynek keretében műsorra tűzték a Rossz versek, a Nyitva, a Tiszta szívvel és az X – A rendszerből törölve című kurrens magyar mozifilmeket.

(közlemény)

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Friss film és sorozat